Business Art Service: Stagiair(e) Collectiebeheer

Business Art Service in Utrecht zoekt een Stagiair(e) Collectiebeheer voor 16 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenBusiness Art Service is al meer dan 35 jaar marktleider in het verhuren én verkopen van kunst aan bedrijven in Nederland en België. Voor particulieren bieden we dezelfde service aan via Kunst.nl.

Wij zoeken ter ondersteuning van ons collectiebeheerteam van Business Art Service | Kunst.nl een

Stagiair(e) Collectiebeheer

16 uur per week

Wat ga je doen?
Eén dag (her)schrijf je biografieën over kunstenaars. Inspiratie kun je onder andere opdoen via de website van de kunstenaar, onze powerpointbestanden of andere bronnen die je handig vindt.

De andere dag houd je je bezig met collectiehantering. Dit houdt in dat je per kunstwerk de registratie in de collectiedatabase verbetert. Verder fotografeer je kunstwerken. Ook kan het zijn dat je ze gereed gaat maken voor verkoop. Hierbij controleer je of de lijst geen schade heeft en knap je ze zo nodig op. Verder controleer je dat het kunstwerk een passe-partout in goede staat heeft, maak je het schoon en maak je het klaar voor transport.

Ondertussen heb je contact met je collega’s. Je werkt vooral samen met het team van Collectie: Robin en Peter kunnen je álles over (onze) kunst vertellen. Eugenie, jouw leidinggevende, zal het aanspreekpunt zijn voor jouw begeleiding.

Met veel voldoening en inspiratie rond je je stagedag af. Want door jouw inzet, maakt de klant kennis met het verhaal achter een kunstenaar en zijn kunstwerken. Het is dé toegevoegde waarde en vaak de reden waarom een klant dat ene kunstwerk in zijn huis of kantoor wil laten ophangen.

Wat krijg je van ons?

  • Stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van fulltime beschikbaarheid.
  • Een inspirerende werkomgeving: onderweg naar de koffieautomaat, kom je langs onze expositieruimte met allerlei kunstwerken. Wat zie je? Een regelmatig wisselende collectie kunst, vaak op maat geselecteerd voor een showroombezoek van een van onze klanten.
  • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken.
  • De kans om vier tot zes maanden, twee dagen per week ervaring in collectiebeheer op te doen.
  • Kom je bij ons werken? Dan zorgen we dat je je snel bij ons thuis voelt en kennis maakt met onze cultuur, werksfeer en ons product. Zo plannen we kennismakingsgesprekken met collega’s in en mag je bijvoorbeeld mee met een kunstinrichter om te zien hoe de kunst uiteindelijk in de kantoren komt te hangen.

Wat neem je mee?

  • Het belangrijkste: Kunst is voor jou een grote inspiratiebron!
  • Je bent derde-/vierdejaars HBO-student – bijvoorbeeld de richting Cultureel Erfgoed, (Kunst &) Communicatie – en je bent op zoek naar een meewerkstage.
  • Qua taal beheers je het Nederlands in geschrift zeer goed en ben je creatief – veel teksten schrijven, zoals biografieën, gaat jou makkelijk af en binnen het format breng je variatie aan.
  • Het hebben van fotografische vaardigheden is een pre – je kunt een kunstwerk nauwkeurig op de foto zetten waardoor de klant een goede indruk krijgt van het betreffende kunstwerk.
  • Je houdt van aanpakken – zowel zelfstandig als met hulp van anderen werk je een idee uit tot iets concreets. Dit kun je op een gestructureerde manier doen.

Waar ga je werken?
Zoals je op onze website kunt lezen is Business Art Service al meer dan 35 jaar marktleider in het verhuren én verkopen van kunst aan bedrijven in Nederland en België. Voor particulieren bieden we dezelfde service aan via Kunst.nl. We zijn een klein bedrijf met ongeveer 20 medewerkers. Werk je op kantoor? Door de glazen werkhokken kun je altijd zien wie er aan het werk zijn. Zo maak je makkelijk even een praatje met je collega’s, maar kun je ook de rust opzoeken als je je wilt concentreren. Werken is belangrijk, maar ontspannen net zo goed; om 12.30 uur is er de mogelijkheid samen te lunchen. Verder borrelen we af en toe en kun je een potje tafeltennis of -voetbal spelen.

Word jij onze nieuwe stagiair(e)?
Dan start je in september. Stuur je cv met korte motivatie naar hr@businessartservice.nl. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 088 1800 100. We zien je reactie graag tegemoet!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.