Bibliotheek Gooi en meer: Projectmedewerker Jeugd & Jongeren

Bibliotheek Gooi en meer in Bussum zoekt een Projectmedewerker Jeugd & Jongeren voor 2-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 30-09-2022Als bibliotheek willen we de wereld van mensen groter maken door het stimuleren van lezen, leren en ontmoeten. Onze bibliotheek is dé bron voor persoonlijke ontwikkeling.

Wij hebben 5 vestigingen en 2 servicepunten. Met meer dan 40 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers staan wij klaar voor onze gasten. We werken samen met en voor maatschappelijke partners, scholen en gemeenten.

Bibliotheek Gooi en meer heeft het Leesoffensief als speerpunt. Dat betekent dat we projecten opzetten in samenwerking met kinderopvang en scholen om het leesplezier en taalontwikkeling bij jeugd en jongeren te stimuleren en zo een bijdrage leveren aan het voorkomen van laaggeletterdheid.

Projectmedewerker Jeugd & Jongeren

2-24 uur per week (op oproepbasis)

Wat ga je doen?
Jij gaat als projectmedewerker (op invalbasis) aan de slag voor 1 of meerdere projecten zoals:

 1. BoekStart in de Kinderopvang: je begeleidt het hele traject vanaf de 0-meting tot de daadwerkelijke uitvoering. Kennis van de cursus ‘Voorleescoördinator’ is een pre.
 2. Bibliotheek op school: je werkt als leesconsulent voor verschillende scholen in ons werkgebied. Je geeft proactief leesadvies en enthousiasmeert de jeugd tot lezen, buiten en binnen de bibliotheekvestiging. Kennis van de cursus ‘Open Boek’ is een pre.
 3. Voortgezet onderwijs: je bent verantwoordelijk voor een aantrekkelijk activiteitenaanbod dat aansluit bij de wensen van het Voortgezet Onderwijs. Je ontvangt schoolklassen voor programma’s rondom leesbevordering.

Onze aanpak is projectmatig en we werken met een vast format voor planning en begroting, waarbij doelen in elk project SMART zijn geformuleerd.

Je werkt ook mee in onze vestigingen. Je zorgt dat iedereen zich bij ons thuis voelt en maakt onze gasten proactief wegwijs in de bibliotheek. Je bent nieuwsgierig naar de vragen – en de vraag achter de vraag – van onze gasten. Hierbij houd je het diverse aanbod van de bibliotheek in gedachten en probeer je onze gasten zo goed mogelijk te adviseren. Je regelt alles ten aanzien van het lidmaatschap en zorgt dat alles administratief goed afgehandeld is.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde mbo-4-/hbo-diploma.
 • Ervaring in de bibliotheekbranche is een pre.
 • Je hebt ervaring met het werken met jeugd en jongeren.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement.
 • Je hebt een flexibele instelling, bent proactief en je kunt goed zelfstandig werken.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je beschikt over eigen vervoer.

Waarom kies je voor ons?

 • Wij zijn een organisatie in beweging met een grote maatschappelijke ambitie waar jij deel van uit kunt maken.
 • Jij bent heel enthousiast om de verbinder te zijn tussen onze bibliotheek en het onderwijs;
 • Je krijgt een passend salaris van ons op basis van de cao Openbare Bibliotheken (schaal 7, afhankelijk van kennis en ervaring).

Solliciteren?
Pas jij in het bovenstaande profiel en kom je graag bij ons werken? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en cv vóór 30 september 2022 t.a.v. Annerie van Nieuwenhuizen via: avnieuwenhuizen@bibliotheekgooienmeer.nl.

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Teresia Spoelman, tspoelman@bibliotheekgooienmeer.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.