Bevrijdingsfestival Utrecht: Voorzitter

Het Bevrijdingsfestival Utrecht in Utrecht zoekt een Voorzitter voor gemiddeld 8 uur per maand | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 26-10-2022Het Bevrijdingsfestival Utrecht is één van de veertien landelijke Bevrijdingsfestivals die worden georganiseerd onder de paraplu van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Sinds 1993 organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht ieder jaar op 5 mei het Bevrijdingsfestival Utrecht. Dit grootschalige, gratis toegankelijke publieksevenement trekt jaarlijks ruim 40.000 bezoekers in park Transwijk. Naast een uitgebreid muziekprogramma (afgelopen edities onder andere My Baby, Fresku, en Fedde le Grand) organiseert het festival ook inhoudelijke projecten en activiteiten om bewustwording te creëren voor de waarde van vrijheid voor jezelf én de ander.

Het Bevrijdingsfestival Utrecht zoekt een

Voorzitter

gemiddeld 8 uur per maand

Het bestuur van Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht zoekt een nieuwe voorzitter met ruime bestuurlijke ervaring en een relevant en inzetbaar netwerk.

De feitelijke organisatie van de activiteiten vindt plaats door een projectteam onder leiding van de festivaldirecteur. Het bestuur is toezichthoudend en bestaat uit 5 leden. De voorzitter is verantwoordelijk voor het adequaat functioneren van het bestuur en is samen met de directeur het gezicht van de stichting naar buiten. Daarnaast is de voorzitter een belangrijke sparringpartner voor de directeur.

Functieprofiel
De voorzitter van het bestuur is verantwoordelijk voor:

  • Leidinggeven samen met bestuur aan de Stichting: initiatieven nemen, coördineren en voorzitten van de bestuursvergaderingen, afstemming met directeur
  • Vormgeven, in samenwerking met de directeur en overige bestuursleden, van de missie en doelstellingen van Bevrijdingsfestival Utrecht en de vertaling hiervan naar beleid
  • Bewaken van de hoofdlijnen, zowel operationele als strategische
  • Vertegenwoordiging van de organisatie naar buiten en binnen

Functie-eisen:

  • Beschikt over een uitgebreid relevant (politiek) netwerk en is bereid dat in te zetten voor de organisatie
  • Ruime bestuurlijke ervaring (bekend zijn met de festivalbranche is een pre)
  • Affiniteit met het gedachtegoed van de Bevrijdingsfestivals
  • Goede communicatieve en verbindende eigenschappen.
  • Gemiddeld 8 uur per maand beschikbaar, waarbij de inzet bij pieken in het werk flexibel kan zijn.
  • Hbo+-niveau

Geboden
Een uitdagende bestuursfunctie binnen een organisatie met een groot netwerk, zoals met lokale besturen (stad, provincie), landelijk netwerk van de Bevrijdingsfestivals en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Je draagt bij aan het belangrijke maatschappelijke thema vrijheid. De stichting hecht belang aan diversiteit en inclusie, ook in de samenstelling van het bestuur. Het bestuur vergadert circa 8x per jaar (op doordeweekse avonden te Utrecht). Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de werkzaamheden.

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Allal Salou (vicevoorzitter) via vacature@bevrijdingsfestivalutrecht.nl.

Meer informatie over de stichting, het Bevrijdingsfestival Utrecht en de activiteiten vind je op www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl.

Als je geïnteresseerd bent, kun je je cv en motivatie (uiterlijk 26 oktober 2022) sturen naar vacature@bevrijdingsfestivalutrecht.nl. De kennismakingsgesprekken vinden begin november plaats in Utrecht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.