Zaans Museum: Marketing Manager

Het Zaans Museum in Zaandam zoekt een Marketing Manager voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Het Zaans Museum wil vertellen en laten ervaren dat de Zaanstreek een bijzondere plek is. De Zaanstreek is al eeuwenlang het knooppunt van wereldhandel door innovatie en de vele industrieën. Hier trekken nog steeds méér mensen naar toe dan dat er weer verhuizen en het is een plek waar je kunt voelen hoe jouw moderne leven zich heeft ontwikkeld.

Het Zaans Museum vaart een nieuwe koers door kunst, geschiedenis, filosofie en wetenschap centraal te zetten. Het museum streeft ernaar een plek te zijn waarin een brede en diverse groep (inter)nationale bezoekers zich welkom voelt en zichzelf herkent. Dat doen we in onze zes museumlocaties, in de streek en online. Hiervoor zijn we op zoek naar een Marketing Manager die meebouwt aan het nieuwe imago van het Zaans Museum.

Het Zaans Museum is op zoek naar een

Marketing Manager

32-40 uur per week

Functieomschrijving
De Marketing Manager die wij zoeken heeft een strategische rol die meebouwt aan het nieuwe imago van het Zaans Museum. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de marketing & communicatiestrategie van het Zaans Museum en de dependances. Waaronder (tentoonstellings)campagnes, pers, online- en offline marketing en communicatie. Je hebt een hands-on mentaliteit, geeft gevraagd en ongevraagd advies daar waar nodig en werkt nauw samen met collega’s sales, educatie en collectie. Dagelijks geef je leiding aan de online & vormgeving medewerker.

Taken

 • Opstellen en uitwerken van marketing & communicatiestrategie
 • Merkpositionering van het Zaans Museum en de dependances
 • Persbenadering & woordvoering
 • Social media
 • Initiëren & uitvoeren van campagnes
 • Huisstijlbewaking
 • Begeleiden bezoekersonderzoeken

Wie ben jij?

 • Strategisch denk- en werkniveau, 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Overtuigende gesprekspartner voor teamleden, collega’s en management team
 • Goede netwerker met relevant persnetwerk
 • Communicatiekracht in gesproken woord en geschreven tekst met uitstekende beheersing van Nederlands en Engels
 • Je hebt sterke presentatievaardigheden

Wat bieden wij?
Het Zaans Museum biedt een veelzijdige baan op een culturele en toeristische A-locatie voor 32-40 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal 10 van de gemeente cao. Afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal € 3.090,- en maximaal € 4.671,- bruto per maand op basis van een fulltime (40 uur) dienstverband, exclusief 8% vakantietoeslag.

Geïnteresseerd?
Verras ons met je sollicitatie en mail dit met je cv voor 21 augustus 2022 t.a.v. Inge Stegeman, HR-adviseur naar sollicitaties@zaansmuseum.nl. De gesprekken vinden plaats in de week van 22 augustus. Een proefopdracht is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

We hechten waarden aan een divers en inclusief team. We nodigen daarom in het bijzonder kandidaten die hieraan willen bijdragen uit om te solliciteren.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij het Zaans Museum. Het Zaans Museum draagt de kosten die verbonden zijn aan de aanvraag VOG.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.