YIPP: Digital Designer & Conceptualizer

YIPP - we make interactive experiences

YIPP in Amsterdam zoekt een Digital Designer & Conceptualizer voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenBij YIPP maken we wereldwijd games en interactieve installaties voor musea en experiences. Ons hart gaat sneller kloppen van het vermengen van de fysieke wereld met de digitale om zo unieke ervaringen te creëren! We experimenteren constant met de nieuwste technologieën en zoeken de grenzen daarvan op om ze in onze projecten toe te passen. Inhoudelijk maken we met elk project weer een frisse duik in een nieuw onderwerp, van wetenschap tot geschiedenis, van cultuur tot technologie en nog veel meer.

We zoeken een allround digital designer & conceptualizer die vorm wil geven aan vernieuwende experiences en games in musea!

Digital Designer & Conceptualizer

32 tot 40 uur per week

We zoeken een allround designer met ervaring in het werkveld en interactieve digitale projecten en een goed gevoel voor UI/UX. Ons werk is divers, dus we zoeken iemand met een brede interesse en skillset. We zetten een combinatie in van visual design, illustratie, motion design en animatie. Daarnaast kun je conceptueel denken en grove ideeën van de klant omzetten naar concrete plannen. Je bent zeker niet bang om in een onderwerp te duiken.

Over jou
Je bent visueel sterk. Je hebt een eigen stijl, maar kunt je goed aanpassen aan een gegeven look & feel. Je hebt visie en bent in staat om projecten en pitches op creatief vlak te dragen en naar een hoger level te tillen. Je hebt een scherp oog voor design en kunt je concepten en ideeën snel in iets tastbaars omzetten. Je kunt goed luisteren én presenteren en neemt van nature het woord. Je kunt onze visie vertalen naar prachtige ontwerpen en die overbrengen op onze klanten.

Wat wij bieden
Bij YIPP zit je dicht op het vuur en heb je veel invloed op het resultaat, van begin tot eind. In nauwe samenwerking met onze designers en developers ga je prachtige dingen maken. We wisselen culturele projecten af met science centers, techniekmusea, historische plekken, high end bezoekerscentra en andere opdrachtgevers die een verhaal te vertellen hebben.

We zijn geen gemiddelde Digital Agency of Game Studio en elk project wat je hier doet is anders. Je werk zal ook bijna altijd in een fysieke installatie verwerkt worden (interactieve projection mappings, ronde multitouch schermen, immersieve ruimtes). Daarnaast wordt in ons werk altijd een verhaal verteld, we werken vanuit de inhoud en kiezen daar het beste medium bij.

Uiteraard bieden we een marktconform salaris met pensioenvoorziening, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en oog voor een goede werk-privé balans. We hebben een inspirerende werkplek in Amsterdam Oost, met een compact, informeel team van zeventien fijne mensen, leuke uitjes, gezellige lunch en een Museumkaart natuurlijk!

Functie vereisten

  • Geweldige visuele, grafisch ontwerp en illustratie skills.
  • Video editing, 3D en andere skills zijn een plus!
  • Drie jaar ervaring of meer in het museum werkveld of andere interactieve installaties en experiences.
  • Beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Enthousiast?
Mail je portfolio, CV en motivatie naar work@yipp.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.