WIRWAR Producties: Zakelijk leider

WIRWAR Producties in Haarlem zoekt een Zakelijk leider voor 12-16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 11-09-2022WIRWAR Producties is het circustheatergezelschap van Laura van Hal. Onder deze naam presenteert Laura brutaal circustheater voor jong en oud. Wij maken voorstellingen op het snijvlak van hand-to-hand acrobatiek, dans en bewegingstheater. Onze primaire doelgroep is jong, schoolgaand publiek (4-12 jaar). WIRWAR speelt zowel besloten schoolvoorstellingen als vrije voorstellingen. Deze zijn te zien in theaters en op festivals in binnen- en buitenland. Daarnaast spelen wij ook op basisscholen. Naast onze voorstellingen bieden wij educatieve programma’s aan. WIRWAR Producties maakt circustheatervoorstellingen met professionele acrobaten. Onze voorstellingen zijn dynamisch, spannend en humorvol, met een serieuze thematiek. Onze circustheatervoorstellingen hebben een sterke theatrale basis, die daardoor bijdragen aan de diversiteit binnen het jeugdtheateraanbod en aan de ontwikkeling van Het Nieuwe Circus in Nederland.

WIRWAR Producties wordt voor de periode 2021 t/m 2024 structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten. De verkoop van de voorstellingen is in handen van Theaterbureau TOT SLOT

WIRWAR Producties is gevestigd in Haarlem, maar beschikt niet over een fysieke locatie, waardoor werken op afstand uitstekend mogelijk is. In onze standplaats werken wij momenteel hard aan onze binding met de stad. Ook maken wij ons hard voor het toegankelijk maken van onze voorstellingen voor publiek dat nog geen gebruik maakt van het culturele aanbod, mede door financiële beperkingen.

WIRWAR producties zoekt een zakelijk leider (m/v/x) die op een gedreven en doortastende manier meewerkt aan het verder ontwikkelen van de Stichting WIRWAR.

Zakelijk leider

12-16 uur per week

De functie
WIRWAR Producties zoekt een zakelijk leider die secuur werkt, betrouwbaar en communicatief is en goed kan samenwerken. Hij/zij onderhoudt nauw contact met de artistiek leider als een belangrijke gespreks- en sparringpartner. WIRWAR Producties zoekt iemand die mee ontwikkelt en bouwt aan de groei van het gezelschap. Hij/zij creëert de optimale organisatorische en financiële omstandigheden voor het werk van WIRWAR Producties.

Tot het takenpakket behoren:

 • Zorgt voor een algehele gezonde financiële basis voor de organisatie
 • Verantwoordelijk voor de financiële administratie van de organisatie, in samenwerking met een externe administratie kantoor
 • Stelt jaarlijks, in samenspraak met de artistiek leider, een activiteitenplan, begroting en jaarverslag op
 • Voorbereiden, indienen en verantwoorden van subsidieaanvragen en incidentele fondsenwerving. Naast additionele financiering voor de losse producties, zal in 2023 ook het schrijven van het nieuwe kunstenplan voor 2025-2028 tot deze taak behoren.

Verantwoordelijk voor de contractafhandeling met (inter)nationale werknemers, leveranciers en externe partijen

Functie-eisen:

 • Ten minste hbo-niveau en met een gedegen financiële kennis
 • Minimaal 2-3 jaar ervaring in vergelijkbare functie. Werkzaamheden als zakelijk leider bij een ander structureel gesubsidieerd gezelschap zien wij als een pre
 • Enige ervaring met fondsenwerving
 • Affiniteit met jeugdtheater en circustheater en een bijbehorend netwerk is een pre
 • Heeft goede communicatieve en organisatorische kwaliteiten en is praktisch ingesteld
 • Heeft een flexibele en proactieve werkhouding, en is doel- en resultaatgericht
 • Zeer goede beheersing van het Nederlands en Engels, in zowel woord als geschrift, daarnaast is de beheersing van de Franse taal een pre

De overdracht van de werkzaamheden zal plaatsvinden op een moment dat in samenspraak gekozen wordt. Het gaat om een freelance contract voor ca. 1,5-2 dagen per week, beloning conform CAO Toneel en Dans.

Inlichtingen: bel met Laura van Hal, +31 (0) 6 44838986

Interesse? Mail dan uiterlijk voor 11 september motivatiebrief en CV naar: info@wirwarproducties.nl

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.