Wintertuin: Projectmarketeer & Contentspecialist

Wintertuin in Nijmegen zoekt een Projectmarketeer & Contentspecialist voor 24-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2022Wintertuin is een literatuurorganisatie, gevestigd in Nijmegen. We organiseren festivals, literaire programma’s en workshops waarin fictie als gids dient om door deze tijd te navigeren. We bieden makers de ruimte om te experimenteren en een platform om elkaar te ontmoeten, en we coachen ze bij de ontwikkeling van een zelfstandige beroepspraktijk.

In onze internationale schrijfprogramma’s werken schrijvers, vertalers en literair professionals samen, over de grenzen tussen landen en talen heen.

Wintertuin heeft een eigen online literair platform: De Notulen van het Onzichtbare. Ook geven we boeken uit: chapbooks die dienen als visitekaartje van onze makers, maar ook speciale uitgaven om bijzondere verhalen vast te leggen. Wintertuin is aangesloten bij De Nieuwe Oost.

Wij zoeken een nieuwe collega voor de afdeling marketing per 1 november.

Projectmarketeer & Contentspecialist

24-28 uur per week

Ter versterking van het team is Wintertuin op zoek naar een enthousiaste projectmarketeer en contentspecialist (x/v/m), die zelfstandig en project­ matig kan werken, ervaring heeft met storytelling en geïnteresseerd is in literaire projecten met een maatschappelijke doelstelling.

We zoeken iemand die…

  • ervaring heeft op het gebied van marketing en social media
  • initiatief neemt, pro­actief is en snel kan schakelen tussen werkzaamheden en projecten
  • enthousiast en creatief is met een groot hart voor letteren en taal
  • op de hoogte is van actuele ontwikkelingen op het gebied van social media en deze kennis zelfstandig bijhoudt
  • ijzersterk is in uitvoering, maar ook kan meedenken op inhoudelijk en strategisch niveau
  • flexibel en beschikbaar is voor in eerste instantie 28 uur

Als marketeer en contentspecialist maak je deel uit van het marcomteam. Je ondersteunt de sr. marketeer en bent daarnaast nauw betrokken bij de podiumafdeling en onze maatschappelijke projecten. Je schuift aan bij wekelijkse overleggen en denkt mee over de programma’s, waarbij je zowel inhoud als marketing in je achterhoofd houdt. Je brengt de verhalen naar buiten die er binnen onze projecten en organisatie spelen: via social media, nieuwsbrief, persberichten, campagnes, et cetera. Ook wanneer er minder te vertellen lijkt, zorg jij ervoor dat Wintertuins kanalen zijn gevuld met waardevolle en relevante content. Hoe jouw werkweek eruit kan zien: je schuift aan bij een overleg, tijdens een evenement verzorg je op creatieve wijze de socials, je schrijft een persbericht en een tekst voor de website, en denkt mee over de campagne van een aankomend festival.

Wat bieden wij?
Je werkt in het team van Wintertuin, op een dynamische plek in het Festivalhuis te Nijmegen, tussen redacteuren, schrijvers en programmamakers. Het is mogelijk om deels vanuit huis te werken.

Het gaat om een functie van 24-28 uur, in eerste instantie voor een jaar. De startdatum is 1 november (eerder of later beginnen is in overleg mogelijk). Je salaris valt binnen schaal 6 van de cao Uitgeverij en is afhankelijk van je leeftijd en ervaring.

Wintertuin wil als organisatie, in onze programma’s, met onze schrijvers en voor ons publiek een veelheid aan (culturele) achtergronden, (gender)identiteiten en abilities bieden. Voor onze vacatures nodigen we nadrukkelijk kandidaten uit die een eigen perspectief toevoegen.

Vragen?
Stuur een e­mail naar Naomi Engels op publiciteit@wintertuin.nl.

Interesse?
Stuur je motivatie samen met een cv uiterlijk 28 augustus naar info@wintertuin.nl. Dit mag in iedere vorm: geschreven tekst, audio, video, et cetera. De gesprekken vinden plaats op woensdag 7 september (eerste ronde) en 15 september (tweede ronde).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.