Uitgeverij Balans: Stagiair(e) Publiciteit

Uitgeverij Balans in Amsterdam zoekt een Stagiair Publiciteit voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenUitgeverij Balans is een klein bedrijf met een grote geschiedenis. Balans geeft hoogwaardige non-fictie uit op het gebied van geschiedenis, politiek, economie, (auto)biografie, journalistiek, cultuur, religie, ethiek, psychiatrie en andere maatschappelijk relevante onderwerpen. Dat doen wij met een klein, gemotiveerd team en vanuit een onafhankelijke positie. De komende jaren streven wij naar een optimale verbinding tussen traditioneel vakmanschap en nieuwe uitgeefmogelijkheden. Dit doen wij onder andere door het verder exploreren van kansen die de digitale wereld biedt, maar ook door het rechtstreeks aanspreken en mobiliseren van nieuwe groepen lezers.

Uitgeverij Balans is dagelijks actief op het gebied van publiciteit, (digitale) communicatie en marketing. Wij hebben daarom vanaf september tot maart (eventueel afwijkend in overleg) plaats voor een enthousiaste en proactieve stagiair(e) die onze afdeling publiciteit komt versterken.

Stagiair(e) Publiciteit

32 uur per week

Profiel
We zoeken een sociale, gemotiveerde, en proactieve wo- of hbo-student, die het leuk vindt om dagelijks uiteenlopende taken uit te voeren binnen een hecht team. Je bent hands-on en initiatiefrijk en zit boordevol ideeën. Bij voorkeur heb je vanuit je opleiding/werkervaring affiniteit met publiciteit, marketing of communicatie en maakt het soort boeken dat wij uitgeven je enthousiast.

Jouw takenpakket bestaat o.a. uit:

 • Content management: het bedenken, creëren en bijhouden van uitingen voor onze kanalen (multimediaal)
 • Social media
 • Nieuwsbrief
 • Website/blog
 • Webshop beheer
 • Werken op verschillende ICT- en CMS-omgevingen (WordPress, WooCommerce, Dropbox, Canva etc.)
 • Ondersteuning van afdeling Publiciteit & Marketing:
 • Planning en productie POS-materiaal
 • Monitoren van publiciteit
 • Ondersteuning bij boekpresentaties en lezingen
 • Ondersteuning bij de voorbereiding voor beurzen
 • Ondersteuning bij boekverkoop op locatie
 • Verwelkomen van onze auteurs en ander bezoek
 • Overige ondersteunende taken

Uitgeverij Balans biedt jou:

 • Werken in een hecht, gemotiveerd team
 • De mogelijkheid om met verschillende bekende auteurs samen te werken
 • Ruimte voor creativiteit en eigen inbreng
 • Een stagevergoeding van €400,00 per maand

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Stuur dan snel je cv en motivatie naar info@uitgeverijbalans.nl of bel naar 020-2611938.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.