Theatergroep Suburbia: Bestuursvoorzitter

Theatergroep Suburbia in Almere zoekt een Bestuursvoorzitter | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenTheatergroep Suburbia maakt vanuit het hart van Almere, de jongste en snelst groeiende stad van Nederland, theater voor iedereen; jaarlijks zo’n zes producties waaronder reisvoorstellingen voor de Nederlandse theaters; een zomervoorstelling op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere en een locatievoorstelling ergens in Flevoland. Sinds 2018 vertaalt de theatergroep verhalen van Almeerders over zichzelf, over hun stad, over het leven met Suburbia in de Buurt naar theatervoorstellingen en installaties. Dochterstichting SubSub begeleidt talentvolle jongeren op weg naar het podium. Dit alles geschiedt onder de vleugels van de Stichting Suburbia.

Almere
Almere is in amper 40 jaar gegroeid naar de vijfde stad van Nederland met 212.000 inwoners en streeft ernaar om in 2050 twee keer zo groot te zijn. De stad heeft een relatief hoog gemiddeld inkomen met hoge scores van bewoners op woontevredenheid en gezondheid in tegenstelling tot scores op het gebied van het subjectief welzijn. Almere staat of heel hoog genoteerd (groeisteden, grootste steden, miljonairswijken, werkgelegenheidsgroei), of juist laag (aantrekkelijke steden, cultuuraanbod). De laatste jaren kantelt het beeld over Almere en heeft de stad een voortrekkersrol, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en zelfbouw. De ambitie van Almere is niet alleen groter worden, maar ook beter en aantrekkelijker voor alle bewoners.

Ambities
Dat sluit naadloos aan bij de ambitie van Suburbia. Onze bezoekers kennen de theatergroep met toegankelijk, verhalend theater dat onder de huid kruipt. De komende jaren krijgt een veelzijdiger programmering: verschillende makers produceren een brede waaier aan voorstellingen, zodat meer inwoners van Almere zich erin herkennen. De publieke ruimte wordt meer bespeeld en het gezelschap kijkt over de grenzen van de podiumkunst richting andere disciplines zoals beeldende kunst en film.

Suburbia is een samenwerking gestart met Kunstlinie en jeugdtheatergezelschap BonteHond, waarbij vooral voor de stad gezamenlijk wordt geprogrammeerd. Als een van de oprichters van ontwikkelinstelling Flevolab versterkt de theatergroep het culturele landschap in Flevoland.

Geworteld in deze new town, met meer dan 193 verschillende nationaliteiten, gaat Suburbia meer en meer een diversiteit aan inspirerende verhalen brengen die op vernieuwende en innovatieve wijze gepresenteerd worden.

Suburbia speelt gemiddeld 115 voorstellingen per jaar en ontvangt gemiddeld
16.000 bezoekers per jaar. Stichting Suburbia krijgt meerjarig ondersteuning vanuit het rijk, de gemeente en de provincie.

Over het bestuur
Suburbia is een stichting met een bestuursmodel. De overgang naar het model met een Raad van Toezicht is gaande.

Suburbia handelt naar de Governance Code Cultuur, Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie. De bedrijfsvoering is via een directiereglement gedelegeerd aan de directie. De zakelijk leider vertegenwoordigt Suburbia naar de buitenwereld en voorziet de voorzitter van informatie.

Het bestuur komt in de regel 6 keer per jaar bij elkaar. Daarbij zijn de artistiek en zakelijk leider aanwezig. In deze vergaderingen komen strategisch essentiële onderwerpen en financiën ter tafel. Het bestuur bestaat op dit moment – naast de aftredend voorzitter – uit zes leden met uiteenlopende achtergronden. Expertises op het gebied van podiumkunst, cultuurmanagement en -beleid, communicatie en marketing, overheidsbeleid, financiën, HRM en onderwijs zijn aanwezig.

Stichting Suburbia zoekt een

Bestuursvoorzitter

Onbezoldigd

Suburbia zoekt een voorzitter (onbezoldigd) die affiniteit heeft met cultuur, met de stad Almere en met haar bewoners. Als voorzitter van het bestuur bent u intrinsiek betrokken bij onze new town en heeft u een sterk Almeers netwerk. U beweegt zich makkelijk in zowel politieke, bestuurlijke, als culturele netwerken. U heeft als ervaren bestuurder een open blik, en weet koers te bepalen. Samen met de zakelijk leider Jos van Hulst versterkt en vertegenwoordigt u de organisatie. U heeft ervaring met organisatieontwikkeling en voldoende tijd om sparringpartner te zijn bij de organisatorische transitie van Suburbia. Het is een pre als u kennis en ervaring heeft op het gebied van theater.

Suburbia maakt theater voor iedereen en wil gelijkheid, diversiteit en inclusie bevorderen. Alle kandidaten, ongeacht ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, nationale afkomst, handicap, seksuele geaardheid of genderidentiteit nodigen wij van harte uit te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat met een grote affiniteit met Almere.

Bij interesse ontvangen wij graag uw reactie met CV en een korte motivatie. Mail aan: jos@theatergroepsuburbia.nl. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Jos van Hulst (zakelijk leider Suburbia) via jos@theatergroepsuburbia.nl of 06- 2454 4588. Wij zien uw reactie met veel plezier tegemoet!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.