Theater Utrecht: Technical Producer

Theater Utrecht in Utrecht zoekt een Technical Producer voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-08-2022Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. We houden de ogen wijd open naar de wereld, reflecteren op de vraagstukken van morgen in de context van de geschiedenis en putten daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. Onze makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater. Innovatie, co-creatie en inclusiviteit staan ​​bij al ons werk voorop.

Innovation:Lab is een nieuw onderzoekslab van Theater Utrecht, in samenwerking met DOX (huis voor makers en jonge performers) en HKU (afdeling gaming en interactie), waarin theatermakers, developers, game designers, componisten, kunstenaars en andere creatieven bouwen aan het theater van morgen. We verkennen de nieuwste mogelijkheden op het vlak van licht, geluid, muziek, video en andere technologieën. Daarbij combineren we kunst, wetenschap en technologie en bevragen zo de bestaande tradities van theater maken. Samen herdefiniëren we het concept ‘live’!

We streven ernaar om verbindingen te leggen met verschillende sectoren, zoals de game-industrie, het sociale domein, de wetenschap en de technologische sector. We experimenteren met mixed-reality-technieken, verhalende audiotours, installatiewerk en andere innovatieve vertelvormen.

Het lab wordt geleid door Abdelhadi Baaddi en Samiha Basel Awad. Het omvat ook een groot aantal internationaal en nationaal gevestigde makers die in de processen zijn geïntegreerd. Het is echter tijd om meer creatievelingen binnen te halen om Innovation:Lab samen te ondersteunen, te ontwikkelen en te laten groeien.

Wij zoeken voor ons Innovation:Lab per september 2022 een Technical Producer

Technical Producer

0,6 fte

De Technical Producer is het centrum van alle technische zaken als het gaat om Innovation:Lab en het XR-lab (Tech Lab). Je bent het eerste aanspreekpunt voor advies aan het team en de makers over welke technologieën nodig zijn, welke nieuwe technologieën interessant kunnen zijn voor de podiumkunsten, en het begeleiden van het XR-Lab.

Wat ga je doen?

 • Je helpt bij het bouwen en up-to-date houden van het XR-Lab;
 • Je stuurt de verschillende makers en projecten technisch aan;
 • Je communiceert met de huistechnici van Theater Utrecht om de productie van het project uit te besteden;
 • Je onderhoudt contact met interne en externe relaties over de financiële afwikkeling van alle werkzaamheden;
 • Je helpt bij het bouwen van een toolbox voor creatives om bepaalde technologieën toe te passen;
 • Je creëert een talent pool voor het lab;
 • Je helpt bij verhuur, workshops, masterclasses bij het XR-Lab;
 • Je hebt de ruimte om nieuwe ideeën en kansen te initiëren binnen Innovation:Lab.

Jij

 • Werkt nauwkeurig en zelfstandig en hebt affiniteit met innovatie en technologieën;
 • Bent bekend met één of meer van onderstaand;
  • Unity of Unreal Engine
  • TouchDesigner
  • Motion Capture, Photogrammetry, VR of XR
  • Audio and Visual experience
 • Hebt affiniteit met (digitale) cultuur;
 • Kunt een (zakelijk/technisch) gesprek voeren in het Engels.

Wij bieden
Een inspirerende werkplek binnen een innovatief theatergezelschap. Salaris conform de CAO Theater en Dans. Aanstelling van 1 september 2022 – 31 juli 2023. Na deze periode zal een evaluatie plaatsvinden om verdere samenwerking te bespreken.

Word jij het nieuwe teamlid van Innovation:Lab?
Stuur een motivatiebrief met CV (in het Engels of Nederlands) naar Samiha Basel Awad en Abdelhadi Baaddi via innovationlab@theaterutrecht.nl. We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 19 augustus 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 34 & 35 (22 augustus – 2 september 2022). Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Samiha Basel Awad of Abdelhadi Baaddi via innovationlab@theaterutrecht.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.