STRP: Medewerker Marketing en Communicatie

STRP in Eindhoven zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor 16-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-09-2022STRP wil met het publiek, kunstenaars, ontwerpers, mediamakers en denkers een open dialoog opzetten over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst. Dit doen we aan de hand van verschillende evenementen vol kunst, optredens en interessante sprekers, met als hoogtepunt een meerdaags festival in april.

STRP zoekt een freelance medewerker marketing en communicatie ter ondersteuning van het vaste team.

Medewerker Marketing en Communicatie

16-40 uur per week

Wat ga je doen?
Je werkt mee aan een strategie om het STRP-programma te vertalen in boeiende verhalen die inspireren en het publiek verleiden om actief deel te nemen aan een doorlopende dialoog over technologie, de samenleving en de toekomst. Je bent online aanwezig voor STRP op diverse kanalen: maakt content voor de socials, beheert de website, verstuurt persberichten en nieuwsbrieven, en onderhoudt contact met de STRP community. Daarnaast werk je voor het onderwijsprogramma STRP Spacemakers, waarin jongeren gekoppeld worden aan kunstenaars om gezamenlijk een kunstproject te realiseren, samen met jongeren aan een marcom-strategie voor de promotie van hun project.

Omdat de werkzaamheden in aanloop naar STRP Festival in het voorjaar toenemen, betreft het een freelance functie met wisselende uren. Door het jaar heen zijn we op zoek naar ondersteuning voor ongeveer 16 uur per week, en in de maanden januari, februari, maart en april kan dit oplopen naar 32–40 uur per week.

Met wie ga je samenwerken?
Je maakt onderdeel uit van het team marketing en communicatie en wordt aangestuurd door de Hoofd Marketing en Communicatie. Daarnaast werk je nauw samen met team Educatie en team Productie. Voor de branding, huisstijl en vormgeving van campagnes werk je samen met een extern creatief bureau.

Wie ben jij?

 • Je bent geïnteresseerd in de relatie tussen technologie, kunst en de toekomst;
 • Schrijft gemakkelijk leuke, vlotte en toegankelijke teksten;
 • Je bent flexibel, creatief en praktisch ingesteld;
 • Je kunt je zowel in het Nederlands als in het Engels uitstekend uitdrukken;
 • Je begrijpt social media door en door en weet welke kanalen je nodig hebt om het STRP publiek op een effectieve manier te bereiken;
 • Je hebt ervaring met de promotie van (culturele) evenementen via social media;
 • Je bent bekend met CMS systemen voor websites, of denkt dat snel te kunnen leren;
 • Je bent bekend met digitale beeldbewerkingstools, of denkt dat snel te kunnen leren;
 • Je hebt ervaring met het opstellen van mailingen (Mailchimp), of denkt dat snel te kunnen leren;
 • Je woont in (de omgeving van) Eindhoven;
 • Je bent flexibel, creatief en praktisch ingesteld;
 • Je kunt je zowel in het Nederlands als in het Engels uitstekend uitdrukken.

Wat bieden wij jou?

 • Een zeer afwisselende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is;
 • Een flexibele planning die goed te combineren is met andere (freelance) klussen;
 • Een betrokken team waarbinnen ruimte is om je eigen ideeën uit te voeren.

Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag uiterlijk 1 september 2022 tegemoet via info@strp.nl;
 • Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Of wil je meer weten over het sollicitatieproces? Neem dan contact op via info@strp.nl;
 • STRP onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.