Stichting Musea Zutphen: Hoofd Bedrijfsvoering

Stichting Musea Zutphen in Zutphen zoekt een Hoofd Bedrijfsvoering voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 17-08-2022Stichting Musea Zutphen exploiteert twee musea: het Stedelijk Museum Zutphen, een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving treffend in beeld brengt, en Museum Henriette Polak, hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland.

Beide musea zijn gevestigd in het 17e-eeuwse stadspaleis Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof. De organisatie telt 17 betaalde medewerkers (11,5 fte) en 80 vrijwilligers. De Musea Zutphen ontvangen jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Stichting Musea Zutphen is volop in ontwikkeling. Om onze ambities te realiseren is een professionele bedrijfsvoering en –organisatie onontbeerlijk. Daarom zoeken wij een een enthousiasmerende en energieke persoonlijkheid met een duidelijke visie op dienstverlening en klantgerichtheid.

Hoofd Bedrijfsvoering

24 uur per week

Als Hoofd Bedrijfsvoering ga jij graag de uitdaging aan om met een gemotiveerd team te zorgen voor goede operationele ondersteuning van het primaire proces. Jij geeft leiding aan de (coördinerende) medewerkers van het Secretariaat, Facilitaire Zaken en Publieke en Commerciële Zaken. Je bent opdrachtgever voor de externe dienstverleners op het gebied van financiële en loonadministratie, HRM en ICT. Je bent sparringpartner voor de directeur en vervangt die bij afwezigheid. Samen met de directeur vorm je het MT.

Kerntaken

 • Je draagt vanuit jouw vakgebied bij aan het vormgeven en realiseren van het strategisch organisatiebeleid;
 • Je draagt zorg voor een efficiënte en doelmatige bedrijfsvoering door (her)structurering en inrichting van een professionele organisatie met heldere structuren en processen en klantvriendelijke en resultaatgerichte medewerkers;
 • Je stelt (meer)ja(a)r(en)plannen en begrotingen op en draagt zorg voor de gewenste periodieke financiële verantwoording aan de directie;
 • Je signaleert kansen en draagt bij aan het creatieve proces vanuit het eigen vakgebied op bedrijfsvoerings- en organisatieniveau om te komen tot innovatie in de aangeboden producten;
 • Je zorgt voor het formuleren, vaststellen en implementeren van het facilitaire-, veiligheids- en bezoekersbeleid;
 • Je vertegenwoordigt de organisatie in netwerken en overleggen.

Functie-eisen:

 • Hbo-werk- en -denkniveau;
 • Een krachtige persoonlijkheid die op een stimulerende wijze richting en leiding geeft;
 • Ten minste 5 jaar leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring in de culturele en museale sector en met overheidsrelaties;
 • (Als MT-lid) betrokken geweest bij organisatieveranderingsprocessen;
 • Goed in het opbouwen en onderhouden van een inzetbaar netwerk.

Wat bieden we je?
Stichting Musea Zutphen streeft naar diversiteit en inclusie en wil dat ook graag zichtbaar maken in de samenstelling van het team en in het programma. We bieden je een gevarieerde, uitdagende functie voor 24 uur per week. We starten met een jaarcontract, met een proeftijd van een maand. Het betreft een structurele functie, dus er is perspectief op voortzetting van het dienstverband.

Je komt te werken in een collegiale, dynamische werkomgeving op een bijzondere plek in het historische stadshart van Zutphen. Waardering voor je werk en inzet en een salaris op basis van je kennis en ervaring conform de Museum cao, schaal 11.

Enthousiast geworden? Mail dan je motivatie en cv uiterlijk 17 augustus aanstaande naar Tiana Wilhelm, directeur Musea Zutphen: tianawilhelm@museazutphen.nl. Het eerste sollicitatiegesprek vindt plaats op 22 augustus, het tweede gesprek vindt plaats op 25 augustus aanstaande.

Meer informatie over wat we doen en wie we zijn, vind je op onze website www.museazutphen.nl/over-de-musea.

Voor nadere informatie over de functie kun je bellen naar Tiana Wilhelm: 06-588 988 93.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.