Stichting Kultuurbarbaar: Lid Raad van Toezicht

Stichting Kultuurbarbaar in Nijmegen zoekt Leden Raad van Toezicht | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenStichting Kultuurbarbaar is de uitvoerende stichting van De Staat uit Nijmegen. Van 2017 tot en met 2020 werd de stichting meerjarig ondersteund door het Fonds Podiumkunsten. Sinds 2021 is de stichting erkend als BIS-instelling en wordt gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit directeur-voorzitter Arjo Klingens, zakelijk manager van de groep, uit bandleden Torre Florim (artistiek leider) en Jop van Summeren (penningmeester). Dit bestuur wordt graag geadviseerd en bijgestaan door een raad van toezicht.

In de culturele sector is dit gebruikelijk – in de popmuziek zullen niet veel artiesten zijn die door een dergelijk comité worden bijgestaan. Het is bijzonder, een verrijking en een belangrijke ondersteuning voor de functie die De Staat momenteel heeft in het culturele landschap. De raad komt minimaal drie keer per jaar bij elkaar in de avonduren en bestaat momenteel uit drie personen. Daarnaast is er tussentijds contact, denken zij actief mee rondom de jaarlijkse verantwoording en zien we onze raadsleden natuurlijk graag af en toe bij onze optredens.

De stichting heeft de wens om deze raad uit te breiden met in ieder geval nog twee personen.

Leden Raad van Toezicht

Profiel

  • Begrip van entertainmentindustrie
  • Sterke affiniteit met vestigingsplaats
  • Sterke affiniteit met het artistieke kader van De Staat
  • Ervaring in of affiniteit met (aspecten van) de culturele sector
  • Integer en verantwoordelijk
  • Bij voorkeur sterk lokaal verankerd in de provincie Gelderland en/of bekend met de lokale politiek en/of organisaties
  • Bezit bestuurlijke kwaliteiten op tactisch en/of strategisch niveau of wil zich daarin ontwikkelen
  • Bekend met de regels van cultural governance

Het profiel is samengesteld op basis van de huidige bezetting en de gewenste samenstelling. Wij streven naar evenwicht in de raad van toezicht als het gaat om diversiteit in leeftijd en culturele achtergrond, en de verhouding man/vrouw. Kandidaten die aan deze diversiteit kunnen bijdragen hebben onze voorkeur.
Deze functie is onbezoldigd.

Nadere informatie over deze vacature is te verkrijgen bij Arjo Klingens (arjo@lalalamanagement.nl, 06-168 622 61) en lid van de Raad van Toezicht Joost Heijthuijsen (nonobody@hotmail.com, 06- 428 260 81.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.