Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD): Manager Collectie

De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) in Soest zoekt een Manager Collectie voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 22-08-2022De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) beheert en presenteert de rijkscollectie militair erfgoed op vier eigen museumlocaties: Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. De SKD heeft bovendien een collectiedepot in Soesterberg en in Den Helder.

Onze missie
Als het Rijksmuseum van het militaire erfgoed van Nederland vergroten wij het historisch en actueel besef over de impact van oorlogen op onze maatschappij. Het leert ons publiek waarom onze vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn en dat we met elkaar moeten beschermen wat ons dierbaar is. Door te tonen hoe sterk de krijgsmacht verbonden is met Nederland, vergroten we de verbondenheid van Nederlanders met de krijgsmacht. Daarmee dragen we bij aan een vrijheidsbewuste en weerbare samenleving.

De SKD zoekt een

Manager Collectie

36 uur per week

Ben jij een ervaren verbinder die medewerkers kan motiveren en inspireren, deskundig is en besluiten durft te nemen? Dan kijken we uit naar je sollicitatie en gaan graag met je in gesprek.

Waar kom je werken?
De SKD-organisatie heeft een formatie van ca. 70 fte plus ca. 350 vrijwilligers, verdeeld over onze vier museumlocaties. De collectiemedewerkers en conservatoren werken in Soesterberg en Den Helder en projectmatig op de overige vestigingen. Je standplaats wordt Soesterberg, maar je werkt met collega’s op alle vestigingen.

Wat ga je doen?
De manager Collectie valt direct onder de algemeen directeur en is verantwoordelijk voor het collectiebeleid en voor de planning en realisering van de doelstellingen op collectiegebied. Je bent onderdeel van het MT SKD. De collectiemedewerkers en conservatoren zijn experts op hun eigen vakgebied en stuk voor stuk gedreven in wat ze doen. Je zorgt ervoor dat talenten breed worden ingezet, mensen elkaar weten te vinden en dat er ambitieuze en haalbare plannen gemaakt en gerealiseerd worden. Je coördineert, evalueert en stuurt bij waar nodig. In deze nieuwe rol draag je op een inspirerende wijze bij aan de vervulling van ambities van de SKD, zoals de depotuitbreiding naar een ‘nationaal militair depot’, digitalisering van de collectie, opbouw van een internationaal kennisnetwerk en het smeden van een landelijk effectief opererende afdeling.

Wie ben jij?
Je bent een inhoudelijk deskundig en een ervaren mensenmanager die zoekt naar uitdagingen. Je bent een verbinder en kan medewerkers meenemen in organisatieveranderingen. Je hebt aandacht voor werkplezier dus je viert samen successen, maar spreekt medewerkers ook aan op hun verantwoordelijkheden. Je durft knopen door te hakken, aanvaardbare risico’s te nemen en stimuleert vernieuwing. Je bent strategisch goed onderlegd en jij zet je met veel plezier in om de samenwerking binnen SKD te vergroten. Je hebt ervaring met projectmanagement en procesverbetering en je kan goed omgaan met het spanningsveld tussen inhoudelijke en zakelijke afwegingen. Je hebt een visie op innovatief collectiemanagement en ervaring in de museale sector. Je beschikt over een goed ontwikkelde politieke antenne en bent gewend om in een complex veld van stakeholders te acteren.

Wat bieden wij?
Een ambitieuze en op innovatie gerichte werkomgeving, waar veel ruimte is om samen aan te bouwen. Een top rijkscollectie die nog ieder jaar wordt uitgebreid met betekenisvolle objecten. Je komt te werken op prachtige museumlocaties en met bevlogen, deskundige collega’s. De functie is ingedeeld in schaal 13 van de Museum-cao (maximaal € 6121,- o.b.v. 36 uur met een eindejaarsuitkering van 3,4%). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging. Binnen je functie is ruimte om je te ontwikkelen; we bieden de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en/of cursussen.

Geïnteresseerd?
Mail dan vóór 23 augustus 2022 je motivatie met curriculum vitae naar HR@defensiemusea.nl ter attentie van Marlous Landman.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marlous Landman of Melissa Verwaal (hr@defensiemusea.nl).

De gesprekken staan gepland op 6 september (middag), 12 september en optioneel 20 september.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.