Stichting Haltpop: Lid Raad van Toezicht

Stichting Haltpop in Koog aan de Zaan zoekt Leden Raad van Toezicht voor 10-15 uur per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 19-08-2022Stichting Haltpop is de organisatie achter het alternatieve muziekfestival dat sinds 2005 plaatsvindt in de Zaanstreek. Sinds het ontstaan van het festival uit een taakstraf bij Bureau Halt is het festival uitgegroeid tot een gevestigd alternatief muziekfestival in de Zaanstreek dat niet alleen podium biedt aan lokaal talent, maar ook aan regionale, nationale en internationale acts. De stichting heeft als hoofddoel de alternatieve muziekscene in de Zaanstreek te stimuleren door een alternatief muziekfestival te organiseren. Ter promotie van deze hoofdactiviteit in de zomer, organiseert Stichting Haltpop een aantal randevenementen en nevenactiviteiten, zoals de Haltpop Pre-Party en Haltpop Winterfest. Duurzaamheid en laagdrempelige toegankelijkheid van de evenementen staan bij de activiteiten van Stichting Haltpop hoog in het vaandel.

De afgelopen jaren is door het bestuur van de stichting een groeiambitie geformuleerd. Verder professionaliseren in toezicht is hierdoor nodig, de ingezette groei heeft namelijk een direct effect op het toezicht en de financiële structuur van de organisatie. Stichting Haltpop is voor een groot deel van haar inkomsten afhankelijk van gemeentelijke subsidies. Om meer controle en grip te krijgen op de in toenemende mate complexe financiële situatie is de stichting per 1 september op zoek naar leden voor een nieuw te vormen Raad van Toezicht.

Leden Raad van Toezicht

10-15 uur per jaar

Wat ga je doen?
De Raad van Toezicht komt twee keer per jaar samen: in september en in de periode mei-juni. Tijdens deze vergaderingen zal de raad toezicht houden op de mate waarin de doelstelling van de stichting wordt gerealiseerd en of strategische keuzes worden gemaakt. Verder zal over de financiële stand van zaken, subsidieaanvraag, jaarrekening, projectplannen, de financiële stand van zaken van het zomerevenement, de randevenementen en doelstellingen van de stichting als geheel worden gesproken. Tussentijds kan het bestuur om aanvullende advies- en controle-momenten vragen in aanloop naar de evenementen. De tijdsinvestering bedraagt naar schatting 10-15 uur per jaar, exclusief het bijwonen van het festival en de randevenementen. De Raad van Toezicht vergadert in aanwezigheid van het bestuur en evalueert eenmaal per jaar haar eigen functioneren.

Wat vragen wij?

 • Affiniteit met de doelen en ambities van stichting Haltpop
 • Een kritische, scherpe en analytische instelling
 • Een achtergrond in cultuur(management) is een grote pre
 • Kennis over de structuur en management van een projectorganisatie
 • Een financiële achtergrond
 • Kennis en ervaring op het gebied van fondsenwerving, begrotingen en projectplannen
 • Kennis op het gebied van veiligheidsplannen en vergunningen
 • Kennis, ervaring en een netwerk binnen (het culturele landschap in) de Zaanstreek is een pre.

Wat bieden wij?

 • De kans een bijdrage te leveren aan een van de grootste muzikale evenementen van de Zaanstreek
 • Toegang tot de evenementen die door Stichting Haltpop worden georganiseerd
 • Bijdrage aan professionalisering van een cultureel jongereninitiatief

Wil je meer informatie en/of solliciteren?

 • Voor vragen ben je van harte welkom bij Jens Laan via jens@haltpop.nl
 • Solliciteren kan tot en met 19 augustus
 • Stuur je cv en een motivatiebrief naar jens@haltpop.nl
 • Sollicitatiegesprekken vinden naar verwachting eind augustus plaats

In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.