Stevenson: Stagiair

Stevenson in Amsterdam zoekt een Stagiair voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenStevenson is een galerie voor hedendaagse kunst met vestigingen in Amsterdam, Kaapstad en Johannesburg.

We zijn op zoek naar een stagiair voor onze galerie op de Prinsengracht, die eind augustus kan beginnen. Het gaat om een onbetaalde, begeleide stage, met een passende stagevergoeding.

Stagiair

32 uur per week

Belangrijk: Je bent woonachtig in Amsterdam, sterk met InDesign en je beheerst de Engelse en Nederlandse taal uitstekend. Verder wil je graag een internationaal georiënteerde stage combineren met een onderzoeksproject voor je studie.

De ideale kandidaat is een student kunstgeschiedenis met een duidelijk aantoonbare internationale blik op kunst, bijvoorbeeld door een migratieachtergrond, eerder onderzoek, of eerdere werkzaamheden. In de loop van je academische studie ben je nieuwsgierig geraakt naar de commerciële sector, en hoe galeries zich bewegen op het raakvlak van theorie en praktijk. Je bent 32 uur per week beschikbaar, gedeeltelijk werkend op de galerie, en gedeeltelijk werkend vanaf huis. Je weet de weg in sociale media en je voelt je net zo op je gemak in een theoretische discussie, als tijdens het glazen afwassen bij een opening. Een hoge mate van zelfstandigheid is een vereiste voor deze stage.

Wij bieden een stoomcursus galeriebeheer. Doordat het een piepklein team betreft, met één directeur en één associate, raak je direct betrokken bij alle aspecten van de bedrijfsvoering. Je hebt de kans samen te werken met ons team in Kaapstad en Johannesburg, via Zoom en e-mail, waardoor je internationale ervaring opdoet zonder Amsterdam te verlaten. Tot slot ondersteunen we je graag bij het vormgeven en/of uitvoeren van een onderzoeksproject, gerelateerd aan onze galerie of (één van) onze kunstenaars voor je studie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.