Sandberg Instituut: Opleidingscoördinator

Het Sandberg Instituut in Amsterdam zoekt een Opleidingscoördinator voor circa 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-08-2022De Gerrit Rietveld Academie (GRA) waarvan de masteropleiding van het Sandberg Instituut onderdeel is, is een kleinschalige, zelfstandige, internationaal georiënteerde hogeschool voor beeldende kunst en vormgeving. De voertaal is Engels. De academie kenmerkt zich door onderzoekend en experimenteel kunstonderwijs, waar (hoofd)docenten, werkplaatsmedewerkers, studenten en staf samen vorm en inhoud geven aan het onderwijs en onderzoek.

Het Sandberg Instituut – het Master opleidingsinstituut van de Gerrit Rietveld Academie – is op zoek naar een enthousiaste coördinator voor de afdeling Critical Studies.

Opleidingscoördinator

Circa 0,4 fte

Wat ga je doen?
Als opleidingscoördinator zorg je ervoor dat alle vaste onderdelen binnen een onderwijsafdeling in het studiejaar gestructureerd verlopen: denk aan het roosteren van onderwijsactiviteiten, het bijhouden van het budget, het verwerken van administratie, het zorgdragen voor de afdelingsruimte, het leveren van informatie over de opleiding (zowel intern als extern) en het faciliteren van de communicatie onder studenten en docenten. Daarnaast organiseer je terugkerende activiteiten zoals de assessments, de open dag, de toelatingen voor het nieuwe jaar (waarbij je deel uitmaakt van de toelatingscommissie) en de afstudeertentoonstelling. Bovenal vind je het leuk om een rol te vervullen als spil tussen studenten, het docententeam en de rest van de organisatie. Je bent een klankbord voor hun vragen en adviseert de verschillende groepen ook over manieren om de organisatie soepel te laten verlopen.

Je werkt samen met het afdelingshoofd (die verantwoordelijk is voor de koers en inhoudelijke keuzes binnen de opleiding), een klein team van betrokken docenten en een groep van circa 15 studenten. Daarnaast maak je onderdeel uit van de vaste groep van coördinatoren die onder het stafbureau van het Sandberg Instituut vallen. We zoeken collega’s die gestructureerd werken, maar tegelijkertijd flexibel kunnen zijn: zowel in het werken met verschillende types studenten en docenten, als in de taken die bij deze functie horen.

De afdeling
The Critical Studies Department offers a two-year Master’s programme in critical thought and inquiry. The programme provides an open, interdisciplinary environment for the development of an independent research practice while giving students a rigorous grounding in contemporary critical theory and political thought. We are especially interested in forms of study and inquiry at odds with traditional academic frameworks, including practice-led research and experimental approaches to critical and speculative writing.

Lees meer over de afdeling en het docententeam op: www.sandberg.nl/main-department-critical-studies.

Wat neem je mee

  • interesse in het onderwijsprogramma van Critical Studies
  • passie voor onderwijs en onderzoek op masterniveau
  • ervaring in/ kennis van het coördineren van projecten
  • enthousiasme voor het werken met een kleinschalige groep studenten en een klein team in het kunstonderwijs
  • een initiatiefrijk karakter
  • improvisatievermogen
  • goede communicatieve kwaliteiten
  • uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en schrift
  • goede beheersing van de gesproken Nederlandse taal, of het vermogen dit snel te leren
  • een flexibele instelling
  • woonachtig in de regio Amsterdam
  • een opleidingsniveau met minimaal hbo werk- en denkniveau

Wij bieden

  • een aanstelling van circa 16 uur per week
  • de functie is volgens de cao Hoger Beroepsonderwijs ingeschaald in schaal 9 dat een minimum kent van € 2.652,51 en een maximum van € 3.920,50 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling (40 uur per week). Het geboden inschalingssalaris wordt bepaald op basis van kennis en ervaring
  • na twee jaar uitzicht op een vast contract
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%
  • een zeer ruim aantal vakantiedagen, een pensioenregeling en ontwikkelmogelijkheden
  • de mogelijkheid om onderdeel te zijn van een betrokken organisatie voor en door kunstenaars & ontwerpers

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan uiterlijk 31 augustus per mail je motivatie en cv naar Sjoerd ter Borg (directiesecretaris), sjoerd.terborg@sandberg.nl onder vermelding van ‘Vacature Opleidingscoördinator’. Door de zomersluiting zal het pas vanaf 22 augustus mogelijk zijn om op vragen te antwoorden. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 13 september.

Het Sandberg Instituut streeft als onderdeel van de Gerrit Rietveld Academie naar het bieden van een inclusieve omgeving die de diversiteit van de stad weerspiegelt. Iedereen die denkt daar een bijdrage aan te kunnen leveren wordt nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.