Rotterdams Philharmonisch Orkest: Stagiair(e) Marketing

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Rotterdam zoekt een Stagiair(e) Marketing  voor 24-36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 21-08-2022Het Rotterdams Philharmonisch is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek. Jaarlijks verzorgt het meer dan honderd concerten voor ruim 150.000 bezoekers – van optredens in de Rotterdamse wijktheaters tot grote buitenlandse tournees. Recensenten zijn het erover eens: dit orkest samen met chef-dirigent Lahav Shani behoort tot de wereldtop. Als ambassadeur van de stad brengt het orkest niet alleen de Rotterdamse cultuur buiten de stadsgrenzen, maar is het tegelijkertijd een inspirerend podium voor zakelijke ontmoetingen.

Voor ons orkest zijn wij op zoek naar een:

Stagiair(e) Marketing

24-36 uur per week, startdatum september

De afdeling Marketing & Sales van het Rotterdams Philharmonisch Orkest is per september op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste stagiair(e) om het team te versterken.

De afdeling
De stagiair(e) maakt deel uit van de afdeling Marketing & Sales. Deze afdeling bestaat uit circa 10 medewerkers en freelancers met eigen aandachtsgebieden, zoals contentmarketing, branding, PR, campagnemanagement, e-mailmarketing, online marketing, data-analyse en marktonderzoek.

De stage
Als stagiair marketing ondersteun je de afdeling. Je helpt mee bij het bedenken, uitwerken, uitvoeren en evalueren van uiteenlopende marketingactiviteiten, zowel off- als online. De exacte werkzaamheden stemmen we graag in overleg met jou af, afhankelijk van interesses en ervaring. In overleg met de stagebegeleider is het mogelijk om als onderdeel van de stage een onderzoek uit te voeren.

We vragen
Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) die voor een periode van minimaal 4 maanden beschikbaar is (minimaal drie dagen per week). De start- en einddatum van de stage bepalen we in overleg met elkaar. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je volgt een relevante HBO of WO-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, communicatie, economie, bedrijfskunde, muziekwetenschap of cultural economics;
 • Je hebt affiniteit met de culturele sector;
 • Je bent gemotiveerd en houdt van aanpakken;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team optimaal presteren;
 • Je hebt goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Je hebt oog voor detail;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal;
 • Beheersing van Adobe Photoshop is een pre.

Wij bieden:

 • Werkervaring bij een toporkest en een van de meest belangrijke culturele instanties in Rotterdam;
 • Professionele begeleiding en ondersteuning van je directe collega’s en stagebegeleider;
 • Stagevergoeding conform de richtlijnen van Gemeente Rotterdam;
 • De mogelijkheid om voordelig zelf concerten te bezoeken;
 • Een informele werksfeer;
 • Een werkplek in het centrum van Rotterdam op loopafstand van Station Rotterdam Centraal;
 • Thuis werken en op kantoor is in overleg en flexibel in te delen.

Reageren?
Spreekt deze stage jou aan en herken je jezelf in het profiel*? Stuur dan een korte motivatie en je CV naar: het Rotterdams Philharmonisch Orkest, t.a.v. Hiemke van den Boer.

*Wie kunnen er solliciteren: studenten die de nationaliteit hebben van één van de lidstaten uit de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland. Wanneer dit niet het geval is, moet de stage officieel onderdeel zijn van een Nederlandse opleiding of moet de student reeds in het bezit zijn van een geldige verblijfs- en werkvergunning.

Een screening kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.