Rijnbrink: Adviseur Cultuureducatie

Rijnbrink in Deventer zoekt een Adviseur Cultuureducatie voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-08-2022Rijnbrink wil bijdragen aan een vaardiger, creatiever en slimmer Overijssel en Gelderland. Wij zetten ons in deze provincies iedere dag met passie in om bij te dragen aan een klimaat waarin bibliotheken, taalhuizen, muziekverenigingen, scholen en cultuuraanbieders inwoners verrijken met taalvaardigheden, digitale vaardigheden of creatieve vaardigheden. Want hoe vaardiger we zijn als burger, hoe meer we zelf vorm kunnen geven aan ons leven. En dat is een belangrijke factor die het welzijn en geluk van mensen mede bepaalt!

Rijnbrink cultuureducatie is partner voor cultuuronderwijs in Overijssel. Wij helpen scholen (primaire & voortgezet onderwijs), gemeenten en cultuuraanbieders om kwalitatief goede cultuureducatie te realiseren.

Meedoen aan cultuur draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van mensen en een sociale samenleving, maar ook aan het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden als creativiteit, kritisch denken en samenwerken. Samen met gemeenten, scholen en cultuuraanbieders maken wij ons namens de provincie sterk voor goed cultuuronderwijs in Overijssel.

Ontdek meer over ons op rijnbrink.nl en cultuuronderwijsoverijssel.nl.

Wij zoeken een adviseur Cultuureducatie 24-32 uur voor 21 kleine en middelgrote gemeenten van Overijssel.

Adviseur Cultuureducatie

24-32 uur per week

Wat ga je doen?
Als Adviseur Cultuureducatie beweeg jij je op het snijvlak van cultuur, onderwijs en overheden en zoek je continu de verbinding tussen deze werkvelden om zo samenwerking en meerwaarde te creëren. Je bent samen met je team verantwoordelijk voor het onderhouden van de goede relatie met onze samenwerkingspartners.

Als adviseur Cultuureducatie vervul je een veelzijdige functie waarbinnen diverse kwaliteiten van jou worden aangesproken. Je gaat projecten binnen het werkgebied cultuureducatie begeleiden en adviseren. Je hebt voelsprieten voor kansen in de markt als het gaat om ontwikkeling van nieuwe producten en/of diensten.

Je bent een flexibele, stabiele en inspirerende persoonlijkheid en bent vaardig als gesprekspartner op verschillende niveaus. Je bent creatief met een zakelijke blik en bent goed in staat om waar nodig uitdagingen zelfstandig op te pakken en om jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent een aanjager die goed kan samenwerken. Daarnaast ben je ondernemend, weet je denken en doen met elkaar te verbinden en heb je een goede mix van flair en lef. Je hebt gevoel voor humor en je hebt de sociale vaardigheden om een gesprekspartner te kunnen zijn op verschillende niveaus. En niet te vergeten: je hebt een hart voor cultuureducatie en kunt niet wachten je hiervoor in te zetten!

Samen met ons ga je o.a. werken aan:

  • Het ontwikkelen en uitvoeren van de Cultuureducatie met Kwaliteit regeling voor basis- en speciaal onderwijs;
  • Het verduurzamen van de samenwerking tussen de verschillende relevante werkvelden (onderwijs- overheden- cultuuraanbieders);
  • Het vergroten van kennis en vaardigheden m.b.t. cultuureducatie van leerkrachten, pabo studenten, cultuuraanbieders en kunstenaars;
  • Het verbinden van betrokken partijen binnen Overijssel zoals gemeenten, onderwijs, cultuuraanbieders, collega penvoerders, Pabo’s en kunstvakopleidingen;
  • Het uitrollen en implementeren van overdraagbare resultaten door communicatie en kennisdeling;
  • Het stimuleren van betrokkenheid, inzet en enthousiasme bij onze partners.

Laten we kennismaken!
Voel jij je aangesproken door deze vacaturetekst, dan ontvangen we graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat jouw drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken.

Reageer vóór 19 augustus 2022 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Merel ten Elzen, senior adviseur cultuureducatie. Zij is op maandag- en donderdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur bereikbaar, via ☏ 06 – 237 34 798.

De eerste gesprekken vinden plaats in week 35.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.