Rijksmuseum: Medewerker Service & Veiligheid

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Medewerker Service & Veiligheid voor 16 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-08-2022Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

De afdeling Veiligheidszaken van het Rijksmuseum is op zoek naar een

Medewerker Service & Veiligheid

16 tot 32 uur per week

In het Rijksmuseum is een kunstcollectie van ruim 1 miljoen objecten. De Service & Veiligheidsmedewekers zorgen ervoor dat de stukken die ten toon worden gesteld veilig blijven. Ook draag je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de bezoekers en fungeer je als gastvrouw of gastheer. Jij bent het gezicht van het museum en hebt een enorme waarde voor de bezoekersexperience!

Functie
Weet jij hoe je bezoekers op een servicegerichte manier ontvangt en aanspreekt? Handel jij adequaat tijdens onverwachte gebeurtenissen of hectische situaties? Lukt het jou om je als gastvrouw of gastheer te presenteren zonder de veiligheid uit het oog te verliezen? Dan ben jij onze nieuwe collega voor de afdeling Veiligheidszaken van het Rijksmuseum!

Wij willen graag nieuwe medewerkers Service & Veiligheid verwelkomen die zich in september of oktober bij ons team willen voegen!

Wat ga je doen?

 • Je staat in uniform bezoekers proactief en gastvrij te woord.
 • Je zorgt ervoor dat bezoekers een unieke beleving hebben, ook als je hen moet aanspreken op gedrag.
 • Je voert de kaartcontrole uit.
 • Je treedt op volgens noodplan bij brand en overige calamiteiten.

Wat bieden wij?

 • Een uurloon tussen de 14,07 euro en 16,87 euro.
 • 100% reiskostenvergoeding met het ov vanaf 5km, met een maximum van 345 euro.
 • Werken in hartje Amsterdam, op een van de mooiste plekken van Nederland.
 • 8% vakantiegeld en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Onregelmatigheidstoeslagen in de avonden en vroege ochtenden.
 • Personeelskorting in onze winkel en webshop en 50% korting op een groot aantal attracties in Nederland.
 • Onbeperkt toegang tot het Rijksmuseum met één introducé.
 • De mogelijkheid je te blijven ontwikkelen d.m.v. trainingen en e-learnings.
 • Een jaarcontract van 12 maanden in dienst bij het Rijksmuseum.

Wat vragen wij?

 • Je hebt minimaal mbo-werk- en -denkniveau.
 • I.v.m. reistijd woon je in de regio Groot-Amsterdam.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, een tweede vreemde taal is een pre.
 • Je beschikt over sterke communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent representatief en hebt een goede fysieke gesteldheid.
 • Je bent flexibel in je beschikbaarheid, ook voor avondopenstellingen en weekenden.

Diensten
Wij werken met zelfroosteren, waardoor je samen met je collega’s je werk zo goed mogelijk op je privéleven kunt afstemmen. De diensten variëren van een vroege dienst (start 06.30 uur) tot een avonddienst (kan incidenteel eindigen na 00.00 uur). Je dient te allen tijde met openbaar vervoer naar het museum te kunnen komen.

Solliciteren
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle kandidaten van harte uit te reageren. Dit doe je via het sollicitatieformulier op onze website en jouw cv en motivatiebrief te uploaden. Een screening door Justitie maakt deel uit van de procedure. Ook kunnen referenties worden opgevraagd.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Marieke van den Boogaard, Junior Personeelsadviseur, via 0641577749 of via werken@rijksmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.