Residentie Orkest Den Haag: Plaatsvervangend Aanvoerder Cello

Het Residentie Orkest Den Haag in Den Haag zoekt twee Plaatsvervangend Aanvoerders Cello voor 75% | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-11-2022Het Residentie Orkest Den Haag, één van de meest innovatieve orkesten in Nederland, bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis is. Het orkest is gevestigd in Amare, het nieuwe onderwijs en cultuurcomplex, in het hart van Den Haag. Naast de symfonische canon voert het orkest ook nieuw werk en cross-over programma’s uit. Het orkest is veelvuldig te horen op de grote podia in Nederland en diverse podia in het buitenland. In de rijke geschiedenis van het orkest waren dirigenten als Hans Vonk, Evgenji Svetlanov, Jaap van Zweden, Neeme Järvi en Nicholas Collon als chef-dirigent verbonden aan het internationaal opererende ensemble.

Anja Bihlmaier is sinds 2021 onze chef-dirigent en Richard Egarr en Jun Märkl zijn als vaste gastdirigent aan ons orkest verbonden.

Het Residentie Orkest is nadrukkelijk in de stad Den Haag aanwezig met openluchtconcerten en educatieve projecten op talloze scholen. Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag feestdagen zoals kerst, nieuwjaar, Koningsdag, Prinsjesdag en Divali. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Theater, Festival Classique, Paard, De Nationale Opera, Nederlandse Opera Academie en de omroepseries van AvroTros en NTR.

Het orkest werkt met talloze partners in de stad samen in het kader van maatschappelijke activiteiten met en voor de community.

Een van de speerpunten in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 30.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatie- en maatschappelijk programma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.

Het Residentie Orkest heeft per direct een vacature voor twee

Plaatsvervangend Aanvoerders Cello

75%

De functie
De cellogroep bestaat momenteel uit twee aanvoerders en vier tutti’s. In aanvulling hierop zoeken wij 2 plaatsvervangend aanvoerders die vooral op de 2e en 3e stoel zullen spelen. In enkele producties per seizoen voer je de groep aan. Naast het spelen van symfonisch werk in orkestverband ben je inzetbaar voor (educatieve en maatschappelijke) activiteiten en podiumpresentaties in kleinere bezetting.

Functie eisen
Het spreekt voor zich dat je je onderscheidt als cellist, waarbij je in staat bent je aanvoerder zekerheid te geven, zonder de leiding over te nemen. Je bent in staat om bij het plotseling uitvallen van de aanvoerder zijn rol vlekkeloos over te nemen. Wij vinden het essentieel dat elke collega een ambassadeur voor ons orkest is. Je kenmerkt je als een positief geëngageerde teamspeler die de juiste balans weet te vinden tussen eigenheid en het collectief.

Solliciteren en procedure
Graag ontvangen we uiterlijk 21 november 2022 je sollicitatie in de vorm van een volledig ingevuld sollicitatieformulier. Dit formulier vind je op onze website: www.residentieorkest.nl/vacatures

Het proefspel voor deze functie vindt plaats op dinsdag 10 januari (voor- en eerste ronde) en woensdagmiddag 11 januari (finale ronde) 2023.

Verplichte werken:

  • J. Haydn: celloconcert in D, op. 101, deel 1 zonder cadens;
  • Keuze uit het 1e deel uit het celloconcert op 104 van A. Dvorak of het 1e deel uit het celloconcert van R. Schumann, op 129;
  • Nader te bepalen kamermuziekstuk, uit te voeren met leden van het Residentie Orkest (alleen in de finale ronde);
  • Nader te bepalen orkestpartijen.

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de schriftelijke sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana van Iddekinge, Hoofd Personeel & Organisatie: sana.van.iddekinge@residentieorkest.nl of (070) 88 00 212.

Overige informatie
Om voor deze baan in aanmerking te komen, geldt de voorwaarde dat als je afkomstig bent uit een niet-EU-land, je moet beschikken over een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Als je deze niet hebt, dan kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen. Bij benoeming vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.