Onomatopee: Editor

Onomatopee in Eindhoven zoekt een Editor voor 17 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 08-08-2022Onomatopee, opgericht in 2006, is een eigenzinnige, kritische presentatie instelling, uitgeverij en Riso werkplaats. Ze wil stem en podium geven aan progressieve cultuur. Geïnspireerd door een onderzoekende, doe-het-zelf houding en een honger naar kritische verdieping maakt zij samen met anderen publicaties en programma rond relevante en soms gevoelige onderwerpen; werkend met verrassend samengestelde teams waarin gastcuratoren, kunstenaars, ontwerpers, academische denkers, creatieve schrijvers, architecten, grafische ontwerpers e.a. elkaar inspireren en komen tot een engagerend, onconventioneel cultureel programma.

Sinds haar bestaan weet Onomatopee jaarlijks duizenden bezoekers te trekken. Door het jaar heen is ze op vele internationale boeken- en kunstbeurzen vertegenwoordigd. Met haar wortels in Eindhoven als vertrekpunt en haar grote internationale netwerk, verbindt Onomatopee lokale makers met de internationale wereld van makers, denkers en distributeurs.

Wij zoeken ter versterking van de uitgeverij een

Editor

17 uur per week

De functie eisen zijn

 • Beheerst de Nederlandse en met name de Engelse taal in woord en geschrift en heeft een goed oog voor structuur en taal.
 • Verzorgt de eerste tekstscreening en onderzoekt of deze past bij de signatuur van OMP.
 • Stelt de kritische kaders vast voor de teksten.
 • Kijkt samen met anderen naar de lay-out en vormgeving.
 • Kan een inhoudelijke bijdrage leveren aan de aangeboden teksten.
 • Kan zelfstandig werken.
 • Is een ondernemende persoonlijkheid.
 • Wil een niche-player zijn in de intellectuele en progressieve uitgeverij wereld.
 • Heeft ervaring en affiniteit met de kunst- en designwereld.

Wat wij kunnen bieden

 • De mogelijkheid om deels thuis te werken.
 • Ruimte voor eigen inbreng en (eigen) projecten.
 • Een team bestaande uit leuke collega’s en een fijne werkplek in Eindhoven.
 • Een gevarieerde baan met veel eigen verantwoordelijkheid.

De editor rapporteert hiërarchisch aan de managing director en functioneel aan de manager uitgeverij. Bij de uren indeling wordt flexibiliteit verwacht met deels invulling op locatie van 7 uur per week.

Heeft bij voorkeur ervaring in de uitgeverswereld en is bekend met onze publicaties.

Mail uw mogelijke kandidatuur aan de managing director van Onomatopee met als mailadres: jacques@onomatopee.net voor 8 augustus 2022.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.