OCLC: Senior Projectmanager IT

OCLC in Eelde zoekt een Senior Projectmanager IT voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenWie zijn wij?
OCLC is een wereldwijd samenwerkingsverband van openbare, wetenschappelijke en speciale bibliotheken. Vanuit zo’n 20 kantoren (verspreid over vier werelddelen) ondersteunen wij onze klanten door het verlenen van support, zetten we onze kennis in en verrichten we onderzoek. In Nederland beschikken we over twee vestigingen (Leiden en Eelde). Ons hoofdkantoor staat in Dublin, Ohio (VS). We omschrijven onszelf als een hechte en warme organisatie waarin we samen gepassioneerd en gemotiveerd werken aan onze missie: ‘Kennis is er om gedeeld te worden’

Over Wise
Wise is het systeem van OCLC welke voornamelijk gebruikt wordt binnen openbare bibliotheken. Door Wise te gebruiken stellen we bibliotheken in staat om nauw samen te werken met andere bibliotheken, onderwijsinstellingen en culturele partners. Wise ondersteunt bibliotheken bij hun maatschappelijke en educatieve taken: het bevorderen van geletterdheid en leesplezier, het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en het toegankelijk maken van informatie.

Bij bibliotheken heeft een transitie plaatsgevonden, je kunt er niet louter en allen boeken lenen: ze vormen een ontmoetingsplek voor verschillende doelgroepen, organiseren (online) activiteiten en cursussen, faciliteren werkplekken en fungeren als een vraagbaak op allerlei gebieden. Ons platform Wise speelt hierbij een cruciale rol. In Nederland en Vlaanderen zijn we marktleider met respectievelijk 75% en 100% marktaandeel. Tevens wordt Wise ook door enkele bibliotheken in Amerika gebruikt en onlangs zijn we een pilot in Duitsland gestart.

Diverse IT-projecten managen? Grijp je kans als Senior Projectmanager!

Senior Projectmanager IT

32 tot 40 uur per week

Waarom zoeken wij jou?
Wil jij werken in een maatschappelijk relevante organisatie waar je werkt aan verschillende IT-projecten? Met diverse soorten klanten en collega’s zowel binnen als buiten Europa? Voor ons softwareplatform Wise zoeken wij een projectmanager die goed de weg wet te vinden binnen onze organisatie, om kan gaan met de verschillende culturen en kan werken binnen diverse processen.

Wat ga je doen?
Als projectmanager werk je aan diverse projecten, zowel bij klanten als intern. Je bent verantwoordelijk voor het overall managen van de implementaties van de software bij onze klanten in de openbare Bibliotheeksector, waarbij je tijd, kwaliteit en budget bewaakt. Jouw inhoudelijke expertise van de software speelt een belangrijke rol in de uitvoering van het project. Reizen naar klanten in Nederland, België (Vlaanderen) en Duitsland, en in de toekomst mogelijk andere landen in Europa, is onderdeel van deze functie.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Het opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige project- en implementatieplannen van bestaande en nog in ontwikkeling zijnde applicaties en diensten. Je onderhoudt hierbij frequent contact met de klant.
 • Je behoudt het overzicht en bewaakt de projectenportefeuille. We verwachten van je dat projecten gerealiseerd worden cf. de beoogde kwaliteit, binnen het gestelde budget en binnen de vooraf vastgestelde tijdskaders.
 • Als projectmanager vervul je een spilfunctie tussen afdeling Product Management, Development en binnen je eigen afdeling Operations.
 • Je werkt nauw samen met onze Implementatiemanager die het dagelijkse management doet binnen de implementatie projecten. Frequente afstemming tussen de projectmanager en de implementatiemanager is dan ook noodzakelijk.
 • Tevens ben je binnen je projectteam verantwoordelijk voor:
  • Het coördineren van de overall uitvoering van software-implementaties en conversies voor producten en diensten. Je zorgt voor een goede communicatie tussen klant en interne organisatie. Je managet de verwachtingen van interne en externe stakeholders.
  • Het analyseren van klantbehoeften en het omzetten van de klantvraag in functionele specificaties.
  • Het inschatten en monitoren van mens en middelen m.b.t. nieuw op te zetten projecten. Hierbij rapporteer je wekelijks en rechtstreeks aan het projectmanagementteam in Dublin.
  • Een nauwe samenwerking met afdelingen Product Management, Development en het Implementatieteam en fungeer je op bepaalde terreinen als back-up voor de Manager Operations.
  • Het uitwerken van ontwikkelplannen.

Wat breng je mee?
Je beschikt over:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal drie jaar ervaring in IT Projectmanagement.
 • PRINCE2 certificering.
 • Je bent een expert op het gebied van het adviseren over de aanpak van implementaties bij nieuwe producten. Ook ben je expert in advies uitbrengen over verbeteringen van het implementatieproces.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands. Je gaat ook samenwerken met o.a. onze Amerikaanse en Duitse collega’s. Aangezien de voertaal dan Engels is, is ook een goede beheersing van het Engels gewenst.

Het is een pre als je beschikt over:

 • MS Project en ITIL certificering.
 • Op hoofdlijnen kennis en ervaring met metadata management en dataconversies.
 • Op hoofdlijnen kennis over SQL.

Competenties:

 • Je bent sociaal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je voelt wensen en behoeftes van klanten goed aan en weet hier goed op in te spelen. In het contact met klanten stel je je proactief op.
 • Je voelt je thuis in de omgang met verschillende soorten organisaties en culturen; beweegt je soepel tussen mensen van verschillende achtergronden. Tevens weet je je te bewegen binnen een matrixorganisatie.
 • Je bent een echt organisatietalent waarin je accuraat, punctueel en nauwgezet opereert. Je vindt het leuk om zaken te plannen en te organiseren en vervolgens voortgangscontrole te doen.
 • Je bent positief ingesteld. Je denkt in kansen en mogelijkheden: problemen zijn er om te tackelen!
 • Werken in een dynamische omgeving trekt je aan. Wanneer er onverwachte situaties optreden weet jij hier adequaat mee om te gaan.

Jouw directe collega’s
Jouw bureau staat in ons kantoor in Eelde, pal naast Groningen Airport Eelde. Je gaat deel uitmaken van een klein Development-Operations team. Daarnaast werk je nauw samen met de afdelingen Product Management, Operations en Development, zowel in Eelde als in Leiden en in Dublin (OH). Je rapporteert aan de Customer Operations Manager EMEA. Het kantoor in Eelde kent een informele, collegiale en open werksfeer. We vinden het belangrijk dat je je bij ons thuis voelt.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een uitdagende baan binnen een innovatieve internationale organisatie.
 • Een salaris tussen de 3600 en 5900 euro bruto per maand, op basis van 40 uur (exclusief vakantiegeld).
 • Een 32–40-urige werkweek, met thuiswerkmogelijkheden inclusief thuiswerkvergoeding.
 • 26 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Daarbij krijg je de mogelijkheid om vakantiedagen te kopen of te verkopen. Ideaal om je werk-privé in balans te kunnen houden.
 • Er is ruimte en aandacht voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: o.a. een premievrij pensioen, flexibele werktijden, een eindejaarsbonus, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding, een thuiswerkregeling en -vergoeding, 24/7 beschikbare coach, fietsenplan en bedrijfsfitness.

Ja, dit lijkt me wel wat!
Is je interesse gewekt? Solliciteer meteen: klik op onderstaande sollicitatiebutton en volg de aanwijzingen op het scherm. We vragen je eerst een account aan te maken, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Via jouw account houden wij je op de hoogte over het sollicitatieproces.

Wil je toch eerst meer weten over de functie of OCLC?
Dat kan! Onze Recruitment Coördinator Daisy Dam vertelt je graag meer over ons bedrijf en deze uitdagende functie. Je kan contact met haar opnemen via daisy.dam@oclc.org of haar bellen op 06-31180690.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.