Noorderkerkconcerten: Vrijwilligerscoördinator

Noorderkerkconcerten in Amsterdam zoekt een Vrijwilligerscoördinator voor 2-4 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenStichting Noorderkerkconcerten (NKC) organiseert al twintig jaar een hoogwaardige kamermuziekserie in de Noorderkerk, in het hart van de Jordaan aan de Noordermarkt. In ‘Je mooiste uur klassiek op zaterdag’ hebben vele bekende en aanstormende musici zich gepresenteerd.

Vanaf 2022 hebben wij besloten onze klassieke koers te verbreden door samen met vijf talentvolle en interdisciplinaire musici de mogelijkheden van de klassieke muziek opnieuw onder de loep te nemen. Hieruit is het programma ‘Muziek met Impact’ ontstaan. Van oudsher is de klassieke muziekwereld gericht op perfecte instrumentbeheersing en excellente kwaliteit. Maar wij geloven dat de (klassieke) musicus van de toekomst én het heden naast een muzikaal topniveau ook zijn persoonlijke drijfveren meebrengt en die aan het publiek moet kunnen overbrengen. Daarnaast wil het publiek van nu vaak méér dan alleen luisteren: het wil de musicus en diens drijfveren leren kennen. NKC heeft samen met de musici een eigen weg gevonden om een modern podium te zijn voor klassieke muziek.

Vanwege het geplande vertrek van de huidige coördinator, zijn wij op zoek naar een nieuwe vrijwilligerscoördinator om onze vrijwilligers aan te sturen en daarmee de concerten in goede banen te leiden. Kom jij ons team versterken?

Vrijwilligerscoördinator

2-4 uur per week

Eens in de twee weken vindt ‘Je mooiste uur klassiek op zaterdag’ plaats, om 14.00 uur in de Noorderkerk. Wij werken samen met een gezellige groep van 25 bevlogen vrijwilligers, die een groot hart heeft voor klassieke muziek, voor de Jordaan en voor de Noorderkerk. Deze vrijwilligers verwelkomen en begeleiden ons publiek, doen de kaartcontrole, beheren de kassa en schenken na afloop koffie en thee. De vrijwilligerscoördinator bevindt zich te midden van deze groep, is verbindend van aard en praktisch ingesteld. Hij/zij/hen maakt de roosters en is op de hoogte van alle vrijwilligers.

Deze vacature heeft vooral betrekking op het organiseren van de werkzaamheden van de groep vrijwilligers. Het is geen vereiste om bij ieder concert aanwezig te zijn – tenzij de beschikbaarheid van de vrijwilligers niet toereikend is.

Wij zoeken iemand die

  • over goede organisatorische en sociale vaardigheden beschikt
  • het leuk vindt om een verbindende factor te zijn tussen vrijwilligers en de vaste medewerkers van NKC
  • digitaal vaardig is (we werken met het programma Stager)
  • affiniteit heeft met de klassieke muziek
  • idealiter vanaf september gemiddeld 2-4 per week beschikbaar is. Werktijden zijn vanuit huis en zelf in te delen.

Wij bieden

  • gratis toegang tot alle concerten
  • een reiskostenvergoeding
  • een warm welkom in een gezellige groep vrijwilligers en collega’s

Geïnteresseerd? Stuur een (korte) motivatie en cv naar info@noorderkerkconcerten.nl, t.a.v. Babette Kalker (programmaproducent) en Marije van der Ende (zakelijk leider). Als je meer wil weten over deze vacature, voel je vrij om via deze e-mail vragen te stellen! Wij lichten graag toe.

Stichting Noorderkerkoconcerten hecht waarde aan en streeft naar een divers en inclusief team. Wij nodigen daarom in het bijzonder kandidaten die hieraan willen bijdragen uit om te solliciteren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.