Nemo Science Museum: Senior Educatiemedewerker

Nemo Science Museum in Amsterdam zoekt een Senior Educatiemedewerker Educatie & Onderzoek voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 15-08-2022NEMO daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn of brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. Zo maken we kennis voor een breed publiek toegankelijk en brengen we wetenschap dichtbij. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen binnen en buiten het museum.

Voor een uitbreiding van het team Educatie & Onderzoek zoekt NEMO een

Senior Educatiemedewerker Educatie & Onderzoek

32-36 uur per week

Als afdeling Educatie & Onderzoek ontwikkelen wij onderwijsprogramma’s voor verschillende leeftijden en niveaus. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten voor klassen die NEMO bezoeken, lesprogramma’s voor scholen, nascholingscursussen, congressen, lezingen en workshops voor docenten. Als expertisecentrum werken we bovendien samen met internationale partners en doen we mee aan breder onderzoek naar hóe kinderen leren over wetenschap en technologie.

Dit vind je leuk om te doen:

  • Ontwikkelen van educatieprogramma’s en de implementatie ervan in het museum of op scholen;
  • Organiseren van (online) educatieve evenementen en nascholingscursussen, en het geven van trainingen aan leerkrachten;
  • Samenwerken met docenten, leerlingen, communicatiemedewerkers, en inhoudsontwikkelaars van zowel de NEMO-organisatie als van andere instellingen.

Hier herken jij jezelf in:

  • Ruime ervaring met het schrijven en ontwikkelen van educatief materiaal;
  • Tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring in vergelijkbare functie;
  • Affiniteit met het (primair en voortgezet) onderwijs;
  • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken;
  • Goede organisatorische kwaliteiten en resultaatgerichte instelling;
  • Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau en affiniteit met bètawetenschappen.

Dit vinden wij belangrijk
Wij als NEMO streven naar méér diversiteit in de samenstelling van het personeel. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je gelooft of op wie je valt, maar wél of je enthousiast bent over Wetenschap en Technologie.

Wat bieden wij?
Je werkt in een dynamische omgeving in het iconische pand van NEMO in hartje Amsterdam. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.940 en € 3.849 bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 9).

Solliciteren
Stuur je motivatie en CV uiterlijk 15 augustus 2022 naar hr@e-nemo.nl t.a.v. Ebru Buyukdoganay o.v.v. Senior educatiemedewerker E&O. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Meie van Laar (Hoofd Educatie & Onderzoek) via vanlaar@e-nemo.nl of 020 – 53 13 134.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.