Naturalis Biodiversity Center: Coördinator Vrijwilligers

Naturalis Biodiversity Center in Leiden zoekt een Coördinator Vrijwilligers voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-08-2022Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 43 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 13 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren, gesteenten en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve en maatschappelijke activiteiten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde In ons prijswinnende vernieuwde museum verwelkomen wij jaarlijks ruim 400.000 bezoekers.

De afdeling Publiekszaken is operationeel verantwoordelijk voor het museum. Een enthousiast team van coördinatoren stuurt onze publieksbegeleiders, educatief begeleiders en vrijwilligers aan, die samen onze bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen in het nieuwste en meest innovatieve natuurhistorisch museum van Europa.

Altijd al willen werken naast een T.rex of een olifant? Dit is je kans om als Coördinator Vrijwilligers aan de slag te gaan in het leukste museum van Nederland.

Wegens ziektevervanging zijn wij voor de periode van een jaar op zoek naar een

Coördinator Vrijwilligers

32 uur per week

Wat ga je doen?
Wij zoeken een enthousiaste collega die samen met een collega-coördinator vrijwilligers het grote team vrijwilligers in het museum verder opzet, ontwikkelt en begeleidt. Je komt te werken op de afdeling Publiekszaken. Er werkt een grote groep vrijwilligers in het museum en jij bent medeverantwoordelijk voor een efficiënte werving en selectie, begeleiding en inroostering van de vrijwilligers, binnen de kaders van het vrijwilligersbeleid. Net als je collega-coördinatoren van de afdeling Publiekszaken ben je daarnaast op een aantal dagen in de week als floormanager verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de museumvloer. Als floormanager geef je leiding aan alle publieksbegeleiders, educatief begeleiders en vrijwilligers die op die dag werken en zorg je voor een efficiënte dagplanning, aansturing en begeleiding op de museumvloer.

Profiel en functie-eisen
Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau en een relevante opleiding (bijvoorbeeld hogere hotelschool, facility of hospitality management, onderwijs). Werken met vrijwilligers binnen de culturele sector is een grote pre. Je hebt een stevige persoonlijkheid met een aantal jaren ervaring als leidinggevende in een dienstverlenende en/of educatieve omgeving. Je bent een teamspeler, goed in plannen en organiseren, stressbestendig en servicegericht. Je bent bereid om, op basis van een rooster, ook in de weekenden, vakanties en avonden te werken.

Ons aanbod
Een functie in de dynamische en fascinerende werkomgeving van ons splinternieuwe museum. Een maatschappelijk relevante organisatie waarin een grote diversiteit aan professionals samenwerkt met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, vlakbij het station, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. De functie is ingeschaald in schaal 8 (Museum cao). Het salaris is afhankelijk van ervaring en ligt tussen de € 2.727,– en € 3.489,– bruto per maand op basis van 36 uur per week. Wij bieden je een arbeidsovereenkomst voor een jaar voor gemiddeld 32 uur per week (op basis van een jaarurennorm).

Informatie en sollicitatie
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Sylvia Kok (sylvia.kok@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl).

Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als coördinator Vrijwilligers aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 14 augustus 2022 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. Deze vacature wordt intern en extern opengesteld.

Het werk van Naturalis is belangrijk voor iedereen. We zijn daarom niet alleen voor diversiteit in de natuur, maar zoeken ook diversiteit op de werkvloer. Kom jij ons team versterken?

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.