Nationale Opera & Ballet: Manager Inkoop

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Manager Inkoop voor 22,8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in het hart van Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het toneel. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om grootse opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Het is onze missie om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met de verwondering, schoonheid en betekenis van opera en ballet. Wil jij hieraan bijdragen?

Wij zoeken een

Manager Inkoop

22,8 uur per week

Over de functie
Nationale Opera & Ballet is aanbestedingsplichtig, als manager inkoop draag jij de zorg dat de organisatie voldoet aan de daarbij horende wet- en regelgeving. Als manager inkoop bestaan je verantwoordelijkheden onder andere uit het adviseren en uitvoeren van aanbestedingen. Ook (bege)leid en organiseer je strategische inkooptrajecten op projectbasis. In deze rol denk je mee met de interne klant en zet je de eisen en wensen om in aanbestedingsstukken. Je vindt het leuk om klanten mee te nemen in het inkoopproces en adviseert over de te nemen inkoop strategie.

Als manager inkoop werk je intensief samen met een grote diversiteit aan stakeholders binnen de organisatie. De manager inkoop valt hiërarchisch onder de directeur financiën & control.

De volgende werkzaamheden behoren, onder andere, tot de functie:

 • Het onderhouden en verbeteren van het inkoop-en aanbestedingsbeleid en de
 • Bijbehorende regels ter uitvoering van dit beleid;
 • Per aanbesteding vertalen van de inkoopbehoefte naar een passende inkoop-en aanbestedingsstrategie;
 • (Bege)Leiden en organiseren van inkoopprojecten en indien nodig, de Europese aanbesteding;
 • Het begeleiden van overeenkomstige leveranciers per inkoopcategorie naar 1 of meerdere preferred suppliers;
 • Het maken van nacalculaties van inkoopprojecten;
 • Onderhouden van nauw contact met alle betrokken afdelingen en personen;
 • Zorgdragen voor een goed leveranciers- en contractbeheer.

Wij vragen
Lijkt het je een uitdaging om een rol te spelen binnen deze bijzondere omgeving? Wij vinden het belangrijk dat je functioneert op hbo werk- en denkniveau, met een voorkeur opgeleid op het gebied van inkoop (aanbestedingen) en contracten (bijvoorbeeld Nevi en/of InkoopAcademie). Daarnaast is het belangrijk dat jij relevante, aantoonbare werkervaring hebt met inkoop en (Europese) aanbestedingen en de juridische aspecten die hieraan verbonden zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat jij beschikt over overtuigingskracht en doorzettingsvermogen, jij weet hoe je collega’s kunt enthousiasmeren en motiveren om samen te werken. Het is in deze functie belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren, analytische vaardigheden zijn nodig om de functie goed te kunnen uitvoeren.

De laatste jaren is de organisatie van Nationale Opera & Ballet volop in beweging. Er lopen verschillende processen om de bedrijfsvoering te moderniseren en verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat jij in deze rol onderdeel gaat zijn van het initiëren van verandering en procesverbetering. In deze rol heb jij een voortdurende focus op standaardiseren en optimaliseren van werkprocessen.

Indien jij je in bovenstaande herkent moedigen wij je aan vooral te reageren. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen!

Wat wij bieden:

 • Een jaarcontract met intentie tot verlenging;
 • Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal €3.749,- en maximaal €5.317,- per maand op basis van een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld;
 • 35 verlofdagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een
  aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet;
 • Opleidings- en trainingsmogelijkheden;
 • Een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
 • Een bijdrage in reiskostenvergoeding;
 • Een aanvullend verzekeringspakket.

Enthousiast geworden?
Solliciteer voor 21 augustus 2022 via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden eind augustus plaats.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Miek de Ruijter, directeur financiën & control via m.druijter@operaballet.nl Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Susan van der Meulen, adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.