Nationale Opera & Ballet: Controller

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Controller voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 15-08-2022Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in het hart van Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het toneel. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om grootse opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Het is onze missie om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met de verwondering, schoonheid en betekenis van opera en ballet. Wil jij hieraan bijdragen?

De afdeling Financiën & Control zoekt een

Controller

38 uur per week

Wie wij zoeken
De afdeling Financiën & Control zoekt een controller die verantwoordelijk is voor controlling werkzaamheden voor Het Nationale Ballet en een aantal staf-afdelingen (Marketing, Educatie, Fondsenwerving en Productie-en voorstellingsleiding).

Met jouw inzichten in financiën én processen zie je hoe de financiële administratie efficiënter ingericht kan worden. Je hebt een passie voor cijfers en bent nieuwsgierig van aard. Je gaat graag op zoek naar het verhaal achter de cijfers. Je bent analytisch sterk, bent resultaatgericht en staat stevig in je schoenen. Je bent in staat om in teamverband, maar ook zelfstandig aan de slag te gaan. Je voert als controller diverse controles uit en stelt maandelijkse rapportages op. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat dit op een nauwkeurig en overzichtelijke manier gebeurt. Ook draag je als controller bij aan het ontwikkelen en optimaliseren van processen.

De functie
Als professionele en onafhankelijke controller ondersteun en adviseer je de organisatie en draag je bij aan de financiële efficiency van Het Nationale Ballet en verschillende staf-afdelingen. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en daagt het lijnmanagement uit bij dagelijkse werkzaamheden en projecten. Je identificeert behoeftes vanuit de organisatie en zorgt voor optimale stuurinformatie door middel van rapportage en analyse.

Je bent hierbij (eind)verantwoordelijk voor:

 • optimalisatie van de Planning & Control Cyclus;
 • de juistheid en volledigheid van de verlies & winstrekening, balans en fte-actualiteit, begroting en prognose van jouw afdelingen;
 • het naleven en verbeteren van de interne controlemaatregelen (AO/IB);
 • een optimale inrichting van de diverse financiële systemen.

Wij vragen
Lijkt het je een uitdaging om een rol te spelen binnen deze bijzondere omgeving? Wij vinden het belangrijk dat jij een (bedrijfs)economische hbo- of wo-opleiding hebt afgerond en aantoonbare werkervaring hebt met (bedrijfseconomische) analyses. Uiteraard kun jij ook goed overweg met Excel en heb jij een klantgerichte instelling. De laatste jaren is de organisatie van Nationale Opera & Ballet volop in beweging. Er lopen verschillende processen om de bedrijfsvoering te moderniseren en te verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat jij in deze rol onderdeel gaat zijn van het initiëren van verandering en procesverbetering. Indien jij je in bovenstaande herkent moedigen wij je aan vooral te reageren. Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen!

Wat wij bieden

 • een jaarcontract met intentie tot verlenging;
 • het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.359,– en maximaal € 4.760,– per maand op basis van een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld;
 • 35 verlofdagen bij een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenregeling;
 • uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet;
 • opleidings- en trainingsmogelijkheden;
 • een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
 • een bijdrage in reiskostenvergoeding;
 • een aanvullend verzekeringspakket.

Solliciteren
Enthousiast geworden? Solliciteer voor 15 augustus 2022 via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden eind augustus plaats.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Miek de Ruijter, directeur financiën & control via m.druijter@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Susan van der Meulen, adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.