Nationale Jeugdorkesten Nederland: Orkestmanager / Producent JON

Nationale Jeugdorkesten Nederland in Apeldoorn zoekt een Orkestmanager / Producent JON voor 0,7 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-08-2022De Stichting Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) ondersteunt jong muzikaal talent in hun ontwikkeling en bij het opbouwen van een professionele carrière als musicus. Tegelijk streven we er bij de NJON naar een zo breed en zo groot mogelijk publiek in aanraking te laten komen met een wijd spectrum aan muziek (klassiek, jazz, pop en nieuwe muziek). Met deze combinatie van podiumkunst- en talentontwikkelingsactiviteiten vervult de NJON een unieke rol in Nederland.

De NJON maken drie orkesten mogelijk die elk uniek van samenstelling en programmering zijn en organiseren een jaarlijks festival en diverse (samenwerkings)projecten:

 • Het Jeugdorkest Nederland (JON) – hét symfonieorkest op nationaal niveau van jonge getalenteerde musici van 14 tot en met 21 jaar.
 • Het Nationaal Jeugdorkest (NJO) – symfonieorkest op (inter)nationaal niveau, samengesteld uit de beste studenten aan de conservatoria van Nederland en België (18 tot en met 26 jaar).
 • Het Jong Metropole – samengesteld uit de beste studenten van de jazz én klassieke afdelingen van de Nederlandse conservatoria brengt dit orkest de klassieke en jazztradities bij elkaar. Jong Metropole is een samenwerking van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO).
 • De Muziekzomer Gelderland – het jaarlijks terugkerend zomerfestival met elk jaar meer dan 65 concerten en voorstellingen op bijzondere locaties in de hele provincie Gelderland, variërend van symfonieorkesten tot kamermuziek, van klassiek tot jazz en van opera tot interdisciplinaire programma’s met dans, muziektheater en film.
 • Samenwerkingsprojecten met professionele (podiumkunst)organisaties zoals beroepsorkesten, opera-instellingen, (jeugd)theatergezelschappen, theaters, omroepen en televisieproducenten.
 • Internationale samenwerkingsprojecten in het kader van het MusXchange Programma van de Europese Federatie van Nationale Jeugdorkesten (EFNYO).

Alle projecten leiden tot één of meerdere uitvoeringen op zeer uiteenlopende podia, van de grote Nederlandse en internationale concertzalen en theaters tot industrieel erfgoed en openluchtlocaties.

Om de afdeling productie en orkestmanagement te ondersteunen zijn we op zoek naar een

Orkestmanager / Producent JON

0,7 fte

De orkestmanager en producent JON maakt deel uit van de afdeling productie die verder bestaat uit: het hoofd productie, de orkestmanager NJO, een producent en een medewerker productie. In de voorbereiding op het bovengenoemde festival en voor grote producties wordt de afdeling verder uitgebreid met tijdelijke producenten, productieassistenten en tourmanagers.

Functieomschrijving
De orkestmanager / producent JON is verantwoordelijk voor de realisatie van de projecten van het Jeugdorkest Nederland.

Het takenpakket omvat onder andere

 • Eerste aanspreekpunt voor de (aspirant) leden van het JON en ouders / verzorgers.
 • Informeren van leden van het JON en ouders/verzorgers over projecten en audities.
 • Verantwoordelijk voor productionele werkzaamheden voor het JON, waaronder het maken van planningen, draaiboeken en onderhouden van contacten met dirigent, (concert)locaties en samenwerkingspartners.
 • Organiseren van live en video audities.
 • Begeleiden van projecten van het JON op locatie (repetities en concerten).

De aard van de functie brengt met zich mee dat onregelmatige werktijden voorkomen en vakanties buiten piekperiodes opgenomen dienen te worden.

Functie-vereisten en vaardigheden

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Sterk in organiseren en plannen.
 • Affiniteit met de leeftijdsgroep 14 tot en met 21 jaar.
 • Affiniteit met (klassieke) muziek.
 • Geen 9-tot-5-mentaliteit, bereidheid om uren flexibel in te zetten.
 • Enthousiast, doortastend, flexibel en stressbestendig.
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • In bezit van rijbewijs B.

Wij bieden
Een veelzijdige functie binnen een levendige organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jonge talenten en het realiseren van voorstellingen en concerten op hoog niveau. Een inspirerende en informele werkomgeving met kantoor in Theater Orpheus te Apeldoorn. Het betreft een parttime functie op basis van een jaarcontract met eventueel de mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in schaal 6 van de salarisschalen behorend bij de cao Rijk. De pensioenregeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn is van toepassing.

Wij willen graag een divers en inclusief team, dus voel je vrij te solliciteren ongeacht je achtergrond, gender, leeftijd of beperking.

Voor vragen kun je contact opnemen met Hoofd productie, Freddy van Maurik, via freddy@njon.nl of telefonisch via 055-579 12 21. Voor meer informatie over de organisatie, het festival en de orkesten zie: www.njon.nl, www.muziekzomer.nl, www.njo.nl, www.jeugdorkest.nl en www.jongmetropole.nl.

Je sollicitatie inclusief cv en motivatie ontvangen we graag vóór maandag 15 augustus 2022 per e-mail naar sollicitaties@njon.nl. Vermeld daarbij de functie ‘orkestmanager / producent JON’ in het onderwerpveld. De eerste gespreksrondes worden gepland in de week van 15 augustus 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.