Nationaal Archief: Medewerker Postwaarden

Het Nationaal Archief (Rijksoverheid) in Den Haag zoekt een Medewerker Postwaarden voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 22-08-2022Wat is er nu interessant aan postzegels? Nou, heel veel. Als medewerker postwaarden bij het Nationaal Archief in Den Haag ervaar je dat ze een hele cultuur en geschiedenis van een land weerspiegelen. En dat er schitterende verhalen achter de postzegels schuilgaan.

Medewerker Postwaarden

32 tot 36 uur per week

Functieomschrijving
Wat is er nu interessant aan postzegels? Nou, heel veel. Als medewerker postwaarden bij het Nationaal Archief in Den Haag ervaar je dat ze een hele cultuur en geschiedenis van een land weerspiegelen. En dat er schitterende verhalen achter de postzegels schuilgaan.

Het Staatsbedrijf der PTT was een van de eerste bedrijven in Nederland die serieus aandacht besteedde aan goede vormgeving en ontwerpers van naam uitnodigde voor het ontwerpen van postzegels. Hoe mooi is het als jij de bijzondere zegels uit onze geschiedenis voor iedereen toegankelijk kunt maken? Hiervoor hebben we een project gestart, dat uiteindelijk leidt tot een speciale website.

Je kijkt straks vast je ogen uit. Want jouw werkomgeving telt maar liefst 142 kilometer aan papieren (overheids)archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten, een postwaardencollectie van in totaal 2 miljoen items, een omvangrijke bibliotheekcollectie en 1,2 petabyte aan digitale bestanden! Jij zet je in om onze postwaardencollectie toegankelijk te maken. Ook maak je bestaande toegangen begrijpelijker om onze gebruikers nog beter van dienst te zijn.

Jouw taken

 • Je beschrijft postzegels, ontwerpen en proeven van Nederlands-Indië, Curaçao of Suriname en de bijbehorende emissiegegevens.
 • Wanneer nodig doe je een klein onderzoek om ontbrekende gegevens te achterhalen.
 • Je zorgt voor een berging volgens de normen en richtlijnen.
 • Je begeleidt eventueel een vrijwilliger, stagiair of andere medewerker voor het beschrijven.
 • Je zorgt dat het materiaal gedigitaliseerd wordt.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau door je ervaring of een relevante opleiding, zoals geschiedenis of kunstgeschiedenis, of cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie.
 • Je hebt ervaring in het hanteren van materiaal in een museale of archiefomgeving.
 • Je hebt ervaring met het vastleggen van gegevens in een collectiebeheersysteem, bij voorkeur Adlib / Axiell Collections.
 • Je kunt je schriftelijk goed uitdrukken en werkt accuraat en resultaatgericht.
 • Je beheerst het Nederlands goed, hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je ervan overtuigd dat deze baan bij het Nationaal Archief echt iets voor jou is? Ook dan nodigen we je van harte uit te reageren op deze vacature. We zijn namelijk vooral geïnteresseerd naar jouw persoonlijke motivatie om voor het Nationaal Archief te werken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: schaal 9.
 • Maandsalaris: minimaal € 3.028 – maximaal € 4.247 (bruto).
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.
 • Contractduur: één jaar.
 • Minimaal aantal uren per week: 32.
 • Maximaal aantal uren per week: 36.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Geef bij voorkeur in je motivatiebrief aan waarom jij interesse hebt in het werkveld van het Nationaal Archief.
 • Je bent niet verplicht om je naam, geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.
 • Het gaat om een functie voor 32 tot 36 uur per week. Bij het Nationaal Archief krijg je de mogelijkheid je werktijden deels zelf in te delen. Wil je bijvoorbeeld 32 uur over vijf dagen verspreiden? Dan is dat mogelijk.
 • Voor invulling van deze functie is thuiswerken niet mogelijk.
 • De sollicitatiegesprekken staan gepland in de week van 5 september 2022.

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren door te klikken op de solliciteerbutton.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.