Museum Panorama Mesdag: Stagiair(e) Marketing, Communicatie, Publieksprogramma

Museum Panorama Mesdag in Den Haag zoekt een Stagiair(e) Marketing, Communicatie, Publieksprogramma voor 24 tot 32 uur uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 15-08-2022Museum Panorama Mesdag is een icoon in Den Haag, met het Panorama van Scheveningen als absoluut hoogtepunt. Het museum verwondert met het grootste schilderij van Nederland en een indrukwekkende collectie met persoonlijke werken van het echtpaar Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) en Sientje Mesdag-van Houten (1834-1905). Verder verrast het museum met tentoonstellingen die heden en verleden verbinden. Museum Panorama Mesdag is oneindig boeiend voor iedereen.

Museum Panorama Mesdag is op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde

Stagiair(e) Marketing, Communicatie, Publieksprogramma

voor een periode van minimaal 5 maanden vanaf eind september 2022
met mogelijkheid tot afstudeeronderzoek

24 tot 32 uur uur per week

Wat ga je doen?
Als stagiair(e) draai je volledig mee in het team Marketing & Communicatie. Je werkt nauw samen met diverse afdelingen binnen het museum en met de afdeling Museale Zaken (programma & collectie) in het bijzonder. Je ondersteunt het team bij diverse pers-, marketing- en communicatiewerkzaamheden alsook publieksactiviteiten, ter bevordering van de groei en positionering van Museum Panorama Mesdag.
Samen met je collega’s voer je onderstaande werkzaamheden uit:

 • Ontwikkelen en uitvoeren van online en offline publieksonderzoek.
 • Verzamelen en verwerken van data en het doen van doelgroep-analyses.
 • Mede ontwikkelen en uitwerken van de optimalisatie van de bezoekreis, in beeld, tekst en publieksbegeleiding.
 • Mede (door)ontwikkelen en ondersteunen van online en offline communicatiecampagnes rond de kernverhalen, programmaverhalen en collectieverhalen van het museum.
 • Mede ontwikkelen, uitvoeren en begeleiden van publieksprogramma (soms in het weekend), voor nieuwe én inclusieve doelgroepen.
 • Mede ontwikkelen, begeleiden en uitvoeren van de productie en vormgeving van promotiematerialen.
 • Uitvoeren van bestaande en nieuwe programma’s (overdracht op het publiek).
 • Als gewenst, is er de mogelijkheid tot koppeling met een afstudeeronderzoek.

Wie zoeken we?
Je bent een derdejaars of vierdejaars mbo-, hbo- of wo-student, met interesse in kunst, geschiedenis of kunsteducatie. Je hebt goede contactuele eigenschappen, organisatorische vaardigheden, kunt zelfstandig werken. Je hebt een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal. Verder ben je een creatieve teamspeler die graag de handen uit mouwen steekt, proactief is en ook initiatief durf te nemen.

Wat bieden we?

 • Inspirerende werkervaring bij een Haags icoon.
 • Je wordt onderdeel van een enthousiast team dat zich inzet om het erfgoed van het kunstenaarsechtpaar Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag van Houten tot in de lengte der dagen uit te dragen bij een breed (inter)nationaal publiek.
 • Een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand.
 • Een professionele, op je studierichting, stageplan en persoonlijke wensen afgestemde stagebegeleiding.
 • Een uitdagende stageopdracht op maat.

Museum Panorama Mesdag is van en voor iedereen.
Het museum vindt het daarom belangrijk dat het team divers van samenstelling is.
We streven naar een afspiegeling van de maatschappij in de samenstelling van ons team. Wij nodigen daarom expliciet iédereen met interesse uit te reageren.

Heb je interesse?
Mail je cv vóór 15 augustus 2022 met korte motivatie naar marketing@panorama-mesdag.nl. Gesprekken vinden plaats in de eerste week van september 2022.

Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie via bovenstaand mailadres of telefoon 070-75 21 48 1 (maandag tot en met donderdag).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.