Museum Gouda: Hoofd Bedrijfsvoering

Museum Gouda in Gouda zoekt een Hoofd Bedrijfsvoering voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2022Museum Gouda staat midden in de prachtige middeleeuwse stad Gouda. Vanuit het historische museumgebouw organiseren we met ons hechte team van 17 professionals en 80 vrijwilligers aanstekelijke tentoonstellingen en activiteiten. Persoonlijke verhalen met een universele waarde wakkeren de verbeelding, verbinding en veerkracht aan bij bewoners en bezoekers. We zorgen voor de collectie van de stad en geven het Goudse erfgoed door aan de volgende generaties. Jaarlijks ontvangen we circa 40.000 bezoekers en meer dan 3.000 schoolkinderen voor onze programma’s. Museum Gouda wil een inclusief museum zijn, met ruimte voor verschillende perspectieven in de tentoonstellingen, activiteiten en collectie. Om dit te realiseren streven we naar een divers museumteam.

Wij zoeken naar een enthousiast en ondernemend Hoofd Bedrijfsvoering om de ambities van ons superteam mogelijk te maken.

Hoofd Bedrijfsvoering

32 uur per week

Je vervult een spilfunctie binnen de organisatie, draagt zorg voor professionele en efficiënte processen voor collega’s en vrijwilligers, optimaliseert de beleving voor bezoekers en bent een sparring partner voor de directeur-bestuurder.

Wie zoeken we?
Je hebt HBO werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie bij een organisatie met een publieksfunctie. Je bent een empathische leidinggevende en zet mensen in hun kracht. Je bent flexibel, denkt in processen en bent dol op (het creëren van) geoliede machines. Je hebt zakelijk inzicht, houdt van cijfers en bent effectief in plannen en organiseren. Tot slot heb je affiniteit met geschiedenis en/of kunst en ben je bij voorkeur woonachtig in Gouda of omgeving.

Wat ga je doen?

 • Je denkt mee over het mogelijk maken van onze inhoudelijke kerntaken, van
  collectiebeheer en tentoonstellingen tot educatieve activiteiten en draagt bij aan verdere professionalisering;
 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, afstemmen en invoeren van alle
  procedures, richtlijnen en voorschriften voor de interne bedrijfsvoering, van financiële processen en personeelsbeleid tot gebouwbeheer en ICT;
 • Je stuurt het financiële proces aan en de administratie (de uitvoering hiervan is belegd bij een externe partij), inclusief de afwikkeling van fondsen- en subsidieaanvragen;
 • Je ondersteunt de directeur-bestuurder bij het personeelsbeleid en geeft uitvoering aan personeelszaken en het begeleiden van het vrijwilligersteam;
 • Je geeft leiding aan het team publieksbegeleiding en bent verantwoordelijk voor de bezoekerservaring;
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de historische museumgebouwen
  (eigendom van de Gemeente Gouda), geeft leiding aan de technische dienst en zorgt voor beleid en uitvoering van facilitaire zaken en beveiliging;
 • Je draagt zorg voor exploitatie van de museumwinkel en de rendabele verhuur van ruimtes;
 • Je vertaalt de informatiebehoefte binnen de organisatie naar duurzame en
  toekomstbestendige ICT-oplossingen;
 • Je volgt de ontwikkelingen op de markt en in de wetgeving op de thema’s binnen jouw werkveld, acteert daarop en stelt beleid voor;
 • Je vertegenwoordigt het museum met betrekking tot de bedrijfsvoering naar externe partijen en je onderhoudt de relaties en contracten met de verschillende leveranciers.

Aanbod:
We bieden een contract voor een jaar met de intentie het dienstverband daarna om te zetten in een vaste aanstelling. Het betreft een functie van 32 uur per week die is gewaardeerd in salarisschaal 11 van de Museum CAO (minimaal €3525 en maximaal €4738 bij een volledig dienstverband).

Sollicitaties:
Ben jij een resultaatgerichte, collegiale en proactieve persoonlijkheid met een duidelijke visie op dienstverlening binnen de culturele sector? Dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je brief met motivatie en CV uiterlijk 28 augustus 2022 naar trees.bijsterveld@museumgouda.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 6 (1e ronde) en dinsdag 13 september (2e ronde). Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met interim-hoofd bedrijfsvoering Linda Boer op 06 577 55 203.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.