Museum Catharijneconvent: HR Adviseur

Museum Catharijneconvent in Utrecht zoekt een HR Adviseur voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-09-2022


Museum Catharijneconvent bevindt zich in het hart van Utrecht, in een prachtig middeleeuws kloostergebouw. Het is het rijksmuseum voor de kunst en het erfgoed van het christendom in Nederland. Het museum beheert een unieke kunstcollectie en weet dit door inspirerende en spraakmakende tentoonstellingen en activiteiten door heel Nederland te laten zien. Bezoekers weten daardoor ons museum steeds beter te vinden! In de komende jaren gaat het museum daarom grondig verbouwen zodat we de bezoekers prettig kunnen blijven verwelkomen. Het museum gaat over een aantal jaar in de steigers en dat betekent ook dat de organisatie zich verder zal gaan ontwikkelen.

Op dit moment werken we met meer dan 63 collega’s en veel vrijwilligers samen om de bezoekers iedere keer weer een geweldig museumbezoek te laten ervaren. Juist door deze groei in het aantal bezoekers heeft de bedrijfsvoering meer hulp nodig om de kwaliteit van de ondersteuning te waarborgen en waar het kan te verbeteren.

Ga jij ons helpen op deze bijzondere plek met geweldige collega’s? Wij zijn op zoek naar jou! Je start per 1 november 2022 in een nieuwe functie binnen de afdeling Bedrijfsvoering:

HR Adviseur

24 tot 32 uur per week

We zoeken een HR adviseur die energie krijgt van het ontwikkelen van het HR beleid en alles wat bijdraagt aan medewerkerstevredenheid. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over verschillende vraagstukken zoals organisatieontwikkeling en doorontwikkeling van bedrijfsvoering activiteiten en pakt de werkzaamheden die hieruit voortvloeien zowel praktisch als procesmatig voortvarend op.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor personeelszaken (m.u.v. de salarisadministratie) zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau;
 • Je gaat aan de slag met alles wat bijdraagt aan de medewerkerstevredenheid en welzijn, zoals verdere ontwikkeling van HR-beleid, secundaire arbeidsvoorwaarden, diversiteit en inclusie, formatie en organisatie ontwikkeling, workplacemanagement, vrijwilligersbeleid en hybride werken;
 • Samen met het hoofd Bedrijfsvoering, de Technische Dienst en ICT medewerker ben je verantwoordelijk voor het creëren van een plezierige werkomgeving met optimale kantoorvoorzieningen zodat iedereen prettig kan werken;
 • Je helpt leidinggevenden met gesprekken over functioneren en adviseert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en opleidingen;
 • Je ondersteunt leidinggevenden ook bij de werving van nieuwe collega’s, je schrijft bijvoorbeeld veel betere vacatureteksten dan deze tekst, en helpt bij de uitvoering en digitalisering van in- en uitdiensttredingsprocedures en stelt de daarbij behorende contracten op;
 • Je hebt goed in de gaten hoe het met de medewerkers gaat en helpt leidinggevenden bij verzuimbegeleiding en controleert op Wet Poortwachter;
 • Je geeft uitvoering aan CAO- en andere bindende afspraken op het gebied van arbeid en de secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Je pakt voorkomende P&O werkzaamheden op zoals het aanpassen van het instellingsreglement, AVG en ARBO beleid.

Wat breng jij mee?
Om bovenstaande werkzaamheden uit te kunnen voeren zijn we op zoek naar iemand die het uiteraard geweldig vindt om collega’s zo goed mogelijk te helpen. Je bent sociaal vaardig, je hebt humor en weet precies wanneer de diverse collega’s jouw kennis en kunde nodig hebben. Daarnaast zijn de volgende competenties belangrijk:

 • Je hebt een paar jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van HR;
 • Je bent zelfstandig, analytisch, organisatie sensitief en praktisch ingesteld;
 • Je bent precies en werkt gestructureerd;
 • Je kennis van relevante wet- en regelgeving en arbeidsrecht is up-to-date;
 • Je hebt ervaring met de Museum CAO of je hebt deze snel onder de knie;
 • Je hebt kennis van belangrijke thema’s zoals diversiteit en inclusie & MVO en weet dit binnen Bedrijfsvoering en HR te agenderen;
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk weet jij snel tot de kern te komen;
 • Digitaal ben je handig, MS Office beheers je uitstekend, je hebt met HRM software gewerkt en pakt snel nieuwe applicaties op.

Wat bieden wij jou?
Een contract voor 24 – 32 uur per week in een organisatie met een grote diversiteit aan collegiale professionals, waar je samen het museum naar een nóg hoger niveau tilt. Het museum biedt passende arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO en stimuleert actief op persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden.

De functie is ingeschaald in schaal 8 of 9 afhankelijk van ervaring. We bieden je graag een jaarcontract en bij gebleken geschiktheid is er zicht op een vast contract.

Vragen?
Meer informatie over deze functie is verkrijgbaar via Marieke van Schijndel of Anja In ‘t Velt op 030 – 231 38 35. Je sollicitatiebrief met CV kan je tot uiterlijk vrijdag 2 september sturen naar: info@catharijneconvent.nl ter attentie van Hoofd Bedrijfsvoering mevrouw A. In ’t Velt. De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 12 september. De tweede ronde is op maandag 19 september 2022.

Museum Catharijneconvent maakt zich sterk voor de Code Diversiteit & Inclusie en voor het creëren van gelijke kansen voor iedereen. Solliciteer ook als je niet aan alle eisen voldoet maar kunt aantonen dat je deze ervaring op een andere wijze hebt opgedaan of kunt laten zien dat je deze in potentie bezit. We kijken uit naar het gesprek met jou!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.