Museum Catharijneconvent: Hoofd Bedrijfsvoering

Museum Catharijneconvent in Utrecht zoekt via Colourful People een Hoofd Bedrijfsvoering voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 02-09-2022


Je kunt de krant niet openslaan of je ziet de rol van religie in de wereld. Dit maakt Museum Catharijneconvent als rijksmuseum voor de kunst en cultuur van het christendom relevanter dan ooit. Met vernieuwende tentoonstellingen zoals Maria Magdalena. Bij ons in de Biblebelt en Gospel en nationale en internationale projecten voor duizenden tentoonstellingsbezoekers, dagjesmensen en (school) kinderen vertelt het museum meerstemmige verhalen die verwonderen en bijdragen aan een begripvolle samenleving.

Vanwege de grote belangstelling voor ons museum én om state of the art te kunnen blijven, staan we aan de vooravond van de grootste verbouwing uit onze geschiedenis. Dit doet recht aan de (inter)nationale betekenis van het museum. Om deze verbouwing en de bedrijfsmatige ontwikkeling van het museum in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar een ervaren

Hoofd Bedrijfsvoering

32 – 36 uur per week

Uitdagingen voor het nieuwe hoofd bedrijfsvoering:

 • De grootschalige verbouwing is een zeer uitdagend project en brengt veel teweeg. Alles wordt opnieuw tegen het licht gehouden, waarbij ontwikkelingen op het vlak van herinrichting van de organisatie en het verder professionaliseren van het werk aan de orde zijn.
 • Deze herinrichting heeft natuurlijk ook consequenties voor de ontwikkeling van de afdeling bedrijfsvoering. De financiële tak is goed op orde. Op het gebied van ICT, HRM en de gastvrije ontvangst van bezoekers liggen er mooie uitdagingen in het verschiet.

Jouw profiel
Je bent een ervaren leidinggevende met brede ervaring op het gebied van bedrijfsvoering. Je bent een daadkrachtig iemand met een helikopterview, die processen en grootschalige projecten (zoals verbouwing) goed kan overzien. Je weet waar je op moet letten om dergelijke projecten succesvol te laten verlopen. Jouw communicatiestijl is helder en open. Je collega’s kunnen bij jou terecht, waarbij je in jouw aanpak op een laagdrempelige manier ook zakelijk kunt zijn. Als leidinggevende ben je dienend en faciliteer jij de professionals in hun werk en bij hun ontwikkeling. Voor de directeur-bestuurder ben je een sterke sparringpartner, die haar strategisch ondersteunt in de uitvoering van de verbouwing en het functioneren van het museum.

Je bent iemand die op hoofdlijnen stuurt; de uitvoering laat je over aan de professionals.

In het MT pak je de rol van initiatiefnemer. Met jouw helikopterview weet je thema’s te agenderen die belangrijk zijn voor de toekomstbestendigheid van het museum.
Kortom je bent een bedrijfsmatig goed onderlegde generalist en een mensgerichte manager.

Wat ga je doen?

 • Verantwoordelijk voor de bedrijfsmatige aspecten van de grootschalige verbouwing en herinrichting – investeringsbudget 33 miljoen euro.
 • Verantwoordelijk voor het goed functioneren van het het entreegebied, de museumwinkel, de uitbestede catering en schoonmaak.
 • Verantwoordelijk voor het financieel management van het museum (jaarbegroting 8 miljoen euro).
 • Verantwoordelijk voor personeelszaken en organisatieontwikkeling.
 • Verantwoordelijk voor ICT-beleid en implementatie (inclusief de uitbestede ICT-dienst) en andere kantoorvoorzieningen.
 • Verantwoordelijk voor inkoopprocedures- en implementatie, juridische zaken en verzekeringen.
 • Verantwoordelijk voor het doorzetten van de verduurzaming binnen het gehele museum.
 • Leidinggeven aan de afdeling bedrijfsvoering (5 betaalde medewerkers, enkele tientallen vrijwilligers van het entreegebied) en lid van het MT.

Wat heb je in huis?

 • Academische achtergrond, zoals bijvoorbeeld MBA, Bedrijfs- of bestuurskunde.
 • Stevige leidinggevende ervaring.
 • Ervaring met verbouwingsprojecten is een pre, ervaring met complexe, multidisciplinaire projecten is een must.
 • De volgende competenties; strategisch en zakelijk inzicht, mensgericht, communicatief vaardig, verbindend, besluitvaardig en initiatiefrijk.

Wat kun je verwachten?
Betrokken en deskundige collega’s! De cultuur kenmerkt zich door professionaliteit, vriendelijkheid en openheid. Een goed gestructureerd en functionerend MT. Je krijgt ruimte voor je eigen werkwijze en ideeën. Initiatieven worden erg gewaardeerd. De directie is open en transparant. Mooi museum op een unieke plek in hartje Utrecht, met een prachtige kunstcollectie en een grote maatschappelijke impact. En niet op de laatste plaats een fijne werkcultuur.

De functie wordt – afhankelijk van ervaring – ingeschaald in schaal 12 of schaal 13 van de Museum cao. Schaal 13 is maximaal 6.121 bruto per maand (op basis van 36 uur (fulltime) uiteraard ook vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,4%)

Interesse?
Museum Catharijneconvent laat zich bij deze procedure ondersteunen door executive searchbureau Colourful People. Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Hatice Türkmen, partner bij Colourful People (06-46081232). Je interesse kan je kenbaar maken door je brief en cv uiterlijk 2 september via het sollicitatieformulier op de website van Colourful People in te sturen. De voorselectiegesprekken worden gehouden op 7 en 8 september. De selectiegesprekken worden gehouden op 14 en 20 september bij het museum.

Solliciteer!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.