MU Hybrid Art House: Medewerker Digitale Communicatie

MU Hybrid Art House in Eindhoven zoekt een Medewerker Digitale Communicatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-08-2022MU is een Hybrid Art House van en voor creatieve makers die met elkaar verkennen wat kunst kan zijn. MU kent drie pijlers: publiekspresentaties, talentontwikkeling en educatie. Ze onderzoekt, bevraagt, deelt, stimuleert talent en zwengelt de dialoog aan over de laatste ontwikkelingen in de (kunst)wereld van morgen. Hierbij werkt MU intensief samen met kunstenaars en met culturele en maatschappelijke partners in de regio, binnen- en buitenland.

MU zoekt een digital wizard die precies weet welke wegen je moet bewandelen om het (potentiële) publiek van MU online te bereiken en het te gek vindt om hier zelf creatieve, pakkende content voor te maken.

Medewerker Digitale Communicatie

24 uur per week

Wat je doet
Je werk volgt het ritme van de exposities en de evenementen van MU. In aanloop naar een opening vraagt dit vooral om handen-uit-de-mouwen en een flexibele mindset. Wanneer alles eenmaal draait is er meer ruimte voor het ontwikkelen van creatieve content, strategie en het maken van plannen voor de langere termijn. In nauwe samenwerking met de communicatie-coördinator, het programmateam van MU, en onze externe vormgevers, fotografen, tekstschrijver en videograaf creëer je aansprekende video’s voor social media, tekst, foto en andere content. Je post en re-post op verschillende kanalen, bent online aanwezig voor MU en alert op ontwikkelingen die voor MU van belang (kunnen) zijn. Je bent betrokken bij het inrichten van een nieuwe web portal en draagt bij aan het vergroten van de online/onsite zichtbaarheid van MU. Wanneer je daarbij ook nog eens strak kunt plannen, dan is dat heel mooi meegenomen!

Wie je bent

 • Je bent een digitale creatieveling met een goed gevoel voor beeld en hebt alle kennis in huis om creatieve online content te ontwikkelen.
 • Je hebt affiniteit met kunst & (digitale) cultuur, specifiek met hybride kunstvormen & design.
 • Je weet hoe je (potentieel) publiek van MU zowel online als on-site kunt bereiken en aanspreken.
 • Je weet goed je weg in Adobe Creative Cloud
 • Je hebt ruime ervaring met het editen van videocontent
 • Je hebt een brede ervaring in social media management en weet alles van platformen als Instagram, Facebook, maar ook Vimeo en TikTok.
 • Kennis en ervaring met Google Analytics is een pre.
 • Je bent creatief en praktisch ingesteld
 • Je vindt het niet erg om af en toe in avonden of weekenden te werken (tijdens events en expo-openingen)
 • Je kunt je zowel in het Nederlands als in het Engels uitstekend uitdrukken.

Wij bieden

 • Een veelzijdige functie tot 24 uur met gepaste salariëring.
 • Een informele en creatieve organisatie.
 • Een omgeving waarin je samenwerkt met een klein, ambitieus, dynamisch en collegiaal team.

MU onderschrijft de Code Culturele Diversiteit & Inclusie. In geval van gelijke geschiktheid, zullen wij de voorkeur geven aan een kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie vergroot.

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf, film of laat ons op een andere overtuigende wijze weten dat je interesse hebt om het MU team te versterken. Stuur je cv en motivatie uiterlijk zondag 14 augustus naar vacatures@mu.nl.

Wil je meer weten? Mail of bel dan naar angelique@mu.nl / 06-533 628 74 of naar gieske@mu.nl / 06-290 105 65.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.