Meervaart: Coördinator Financiële Administratie

De Meervaart in Amsterdam zoekt een Coördinator Financiële Administratie voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2022Meervaart is hét allround Theater van Amsterdam en cultureel knooppunt waar publiek en makers met uiteenlopende achtergronden, smaakvoorkeuren en ambities met elkaar in contact komen. Het is een instelling die de buurt, de stad en de wijdere wereld met elkaar verbindt. Dit doet Meervaart als podium, als broedkamer van talent, als centrum voor vrijetijdsbesteding, als plek voor sociaal-artistieke projecten en als kenniscentrum voor grootstedelijke podiumkunst. Daarnaast zijn wij evenementenlocatie voor zakelijke evenementen en congressen.

Coördinator Financiële Administratie

0,6 fte (21,6 uur per week)

Als coördinator financiële administratie ben je werkzaam op de afdeling financiën van Meervaart en bied je administratieve/financiële ondersteuning aan de zakelijk directeur en coördinator theateradministratie. Daarbij draag je zorg voor de juiste registratie en controle van de financieel-administratieve organisatie. Je ondersteunt bij het leveren van de gewenste managementinformatie. Dit samen met je collega’s.

Wij zoeken:
Een enthousiaste financieel-administratieve duizendpoot die energie krijgt van het werken binnen een creatieve organisatie als Meervaart. Je zorgt samen met je collega’s en onder leiding van de zakelijk directeur dat de financiële administratie tiptop in orde is, zodat financiële rapportages tijdig en correct beschikbaar zijn voor managementteam, directie en raad van toezicht.

Je ondersteunt bij het bewaken van de liquiditeitspositie van Meervaart en verslaglegging richting subsidiegevers. Daarnaast ben je altijd op zoek naar mogelijkheden om werkmethoden en procedures binnen de administratieve organisatie te verbeteren, terwijl je je tegelijk bewust bent van de praktijk binnen een bruisend en zeer divers theater.

Je bent ervaren of enige tijd klaar met je opleiding en zeer gemotiveerd om verder intern en extern verder te leren.

Doel van de functie

 • Het verzamelen en vastleggen van de financieel-administratieve gegevens in Accountview
 • Het verzamelen en registreren in Excel van diverse financiële gegevens ten behoeve van doorbelastingen of doorberekeningen aan externen
 • Het bewaken van de agenda van de financiële administratie in verband met diverse deadlines
 • Het verzorgen en bewaken van het administratief archief
 • Het voorbereiden van diverse aangiftes
 • Het uitvoeren van diverse interne maandelijkse en wekelijkse controles
 • Het bewaken van de vorderingen op debiteuren
 • Het voorbereiden van betalingen aan crediteuren
 • Het verwerken van diverse declaraties

Functie-vereisten
Opleiding en kennisniveau

 • Hbo-werk- en -denkniveau
 • Een relevante afgeronde opleiding met bij voorkeur enige jaren werkervaring, bij voorkeur in de gesubsidieerde non-profit sector. Nog niet veel ervaring na de opleiding maar wel duidelijk gemotiveerd om verder te leren is ook goed
 • Kennis van werken met Excel, Word en boekhoudprogramma’s
 • Kennis van administratieve en boekhoudkundige procedures en relevante (fiscale) wetgeving
 • Kennis van en inzicht in de administratieve processen en inrichting van verschillende afdelingen en van de administratieve organisatie daaromtrent
 • Must: motivatie om te werken in de Meervaart, pre: kennis van de theatersector

Specifieke functiekenmerken

 • Zelfstandig werkend
 • Integriteit bij de verwerking van vertrouwelijke gegevens en informatie
 • Analytisch sterk
 • Stressbestendig
 • Ordelijk, nauwkeurig en efficiënt
 • Motiverend
 • Creatief, flexibel en zowel zelfstandig als in teamverband sterk
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Plaats in de organisatie

 • De coördinator financiële administratie is verantwoording verschuldigd aan de zakelijk directeur

Wat bieden wij?
Een veelzijdige functie bij een uniek en grootstedelijk Amsterdams theater in stadsdeel Nieuw-West (Osdorp). Beloning in schaal 7 van de cao Sociaal Werk. Met een brutosalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring plus 17,1% Individueel Keuze Budget (onder andere vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Daarnaast kun je ook zelf voorstellingen of andere activiteiten bijwonen in de Meervaart en bouw je loopbaanbudget op, om in te zetten voor persoonlijke leerdoelen of jouw duurzame inzetbaarheid.

De functie betreft een aanstelling voor 3 dagen per week (0,6 fte/ 21,6 uur) voor één jaar met mogelijkheid tot uitbreiding, verlenging en doorgroei.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd een sollicitatiebrief met motivatie en cv op te sturen naar secretariaat@meervaart.nl. Solliciteren kan tot en met 28 augustus 2022. Gesprekken vinden plaats tussen 29 augustus en 2 september bij voorkeur in de Meervaart, maar kan desgewenst ook online via Zoom. Voor vragen over de functie neem je contact op met Pieter Jan Willems (zakelijk directeur) via pjwillems@meervaart.nl/ 020-410 77 12.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.