Luxor Theater: Hoofd Development

Luxor Theater in Rotterdam zoekt een Hoofd Development voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 25-08-2022Luxor Theater zoekt een creatieve professional die zich vol overtuiging verbindt aan onze financiële, artistieke én maatschappelijke ambities. Iemand die samen met ons betrokken team een waardevolle bijdrage wil leveren aan de toekomst van onze Rotterdamse organisatie.

Met twee unieke zalen – het 104 jaar oude Luxor en sinds 21 jaar het nieuwe Luxor – is Luxor Theater één van de grootste theaters van Nederland. We zijn niet alleen toonaangevend op het gebied van cabaret, musicals en (internationale) theaterconcerten, maar bieden ook een breed georiënteerde stadsprogrammering waarmee we lokale artiesten in de spotlight zetten en een opstap bieden voor (beginnende) theatermakers. Met Café Dox, onze nieuwe huiskamer op de Kop van Zuid, brengen we Luxor dichter bij de stad en de stad dichter bij Luxor.

DDJ& Luxor zijn op zoek naar een

Hoofd Development

36 uur per week

Over onze ambitie
Luxor is in transitie van cultuuraanbieder naar cultuurdrager. Naast ons grootschalige theateraanbod in onze beide theaters, willen we er zijn voor een bredere doelgroep in Rotterdam. Met de opening van Café Dox in het nieuwe Luxor is de eerste stap gezet om de deur voor alle Rotterdammers open te zetten. Daar hoort wat ons betreft topkwaliteit bij, een vooruitstrevend programma en optimale gastvrijheid. We willen bovendien meebewegen met onze veranderende stad.

De doorlopende branding van het merk Luxor en de positionering van ons Café Dox zijn daarbij belangrijk. We willen inspelen op de laatste ontwikkelingen; in maatschappelijke en ondernemende zin, maar ook ten aanzien van publieksgedrag en dienstverlening. Om deze ambitie te realiseren zijn aanvullende fondsen, maar ook particuliere donateurs en zakelijke partners nodig waarvoor jij als ons nieuwe hoofd development een slimme strategie kan ontwikkelen en doeltreffende aanpak mag uitrollen.

Als hoofd development ben je verantwoordelijk voor…

 • Het (door)ontwikkelen van onze nieuwe development afdeling en advisering over dit vakgebied aan je mede MT-leden en de directie.
 • De ontwikkeling en implementatie van beleid ten aanzien van fondsenwerving.
 • Het identificeren en benutten van kansen om de inkomsten uit particuliere giften, private fondsen en sponsoring in de komende jaren te vergroten.
 • Het opstellen van jaarplannen en begrotingen ten behoeve van fondsenwerving en relatiebeheer in samenwerking met de zakelijk directeur.
 • Het versterken van de positie en de wervingskracht van Luxor Theater dankzij een door jouw afdeling ontwikkelde case for support.
 • Het initiëren van activiteiten en campagnes gericht op fondsenwerving.
 • Het onderhouden en uitbouwen van de relaties met particuliere donateurs, business partners en fondsen.

Over jou
We verwachten dat je als hoofd development beschikt over een flinke dosis enthousiasme en goed gevoel voor ondernemerschap om daarmee een bijdrage te leveren aan het verwezenlijken van de financiële en maatschappelijke ambities van Luxor Theater.

Verder geldt voor onze ideale kandidaat, dat…

 • Je beschikt over een strategische visie op fondsen- en sponsorwerving in de culturele sector.
 • Je ervaring hebt op het gebied van fondsenwerving en acquisitie, bij voorkeur in de culturele sector en bent daarin succesvol geweest.
 • Je creatief en innovatief bent en je ideeën weet te vertalen naar de praktijk.
 • Je over een analytisch vermogen beschikt, je hebt oog voor detail en cijfers schrikken je niet af.
 • Je kennis hebt van / ervaring hebt met marketing- en CRM-systemen gericht op relatiebeheer en fondsenwerving.
 • Je representatief bent en een aangename gesprekspartner voor een diverse groep van belangrijke relaties en potentiële begunstigers van ons theater, variërend van vermogende particulieren tot directies van bedrijven en fondsen.
 • Je ondernemend bent, stressbestendig en beschikt over een hands-on mentaliteit. Je denkt in mogelijkheden en bent oplossingsgericht.
 • Je zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift beheerst.
 • Je bereid bent om op onregelmatige tijden te werken, ook ’s avonds en in het weekend.

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken?
Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen en geselecteerde kandidaten persoonlijk begeleiden in het eventuele verdere procedure.

Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen uiterlijk donderdag 25 augustus 2022. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak.

Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, houd er dan rekening mee dat we twee interviewrondes plannen waarvan de eerste op maandag 12 september en de tweede op woensdag 21 september 2022. We hopen spoedig daarna jou als nieuwe collega te mogen begroeten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.