LKCA: Werkveldspecialist Diversiteit en Inclusie

LKCA in Utrecht zoekt een Werkveldspecialist Diversiteit en Inclusie voor 28-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 01-09-2022Kunst en cultuur zijn essentieel voor de kwaliteit van het bestaan. LKCA wil ervoor zorgen dat iedereen goede cultuureducatie krijgt (op school én in de vrije tijd) en dat iedereen kan meedoen aan culturele activiteiten. Met ongeveer 60 collega’s werken we voor en samen met het culturele- en onderwijsveld. Wat ons typeert is dat we constant in verbinding staan met mensen en organisaties uit ons veld, nieuwsgierig zijn naar wat hen bezighoudt en open staan voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

Ben jij onze nieuwe werkveldspecialist met hart voor diversiteit en inclusie en affiniteit met kunst en cultuur?

Werkveldspecialist Diversiteit & Inclusie (x/m/v)

28-32 uur per week

Wat ga je doen?
Als werkveldspecialist voor de Code Diversiteit & Inclusie(D&I) kom je ons gepassioneerde team versterken. Je werkzaamheden zijn zowel strategisch, tactisch als uitvoerend. Samen met collega’s werk je aan de bewustwording op het terrein van D&I in de cultuursector. Je ontwikkelt op basis van behoefte in het veld content, tools en masterclasses. Tegelijk draai je je hand niet om voor het bedenken en creëren van aansprekende communicatiemiddelen om onze boodschap over de bühne te krijgen. Je taken zijn een combinatie van inhoudelijke en communicatie-werkzaamheden. Je denkt na over de positionering en doorontwikkeling van de Code en onderhoudt relevante relaties in ons netwerk.

Je taken bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Samen met collega’s uitvoeren van het werkplan van de Code, voortgang monitoren en hierover rapporteren aan MT en de stuurgroep van de Code DI;
  • In nauwe samenspraak met je collega-clusterleden ontwikkel je content voor de nieuwsbrief, website, publicaties en social media. Je houdt hierbij het beleidsplan, de communicatiestrategie en de content- en social media-strategie als richtlijn aan;
  • Je werkt mee het organiseren van bijeenkomsten, zoals masterclasses en het jaarlijkse Event;
  • Naast je eigen taken voor de Code, denk en werk je waar nodig mee met de collega’s in je team.

Wat vragen wij?
We zoeken een collega die ervaren en bedreven is in diversiteit en inclusie en snel schakelt en meedenkt. Jij bent iemand die zelfstandig is, maar ook goed kan samenwerken in een team. Bovendien ben je een kei in plannen en organiseren en behoud je het overzicht, ook als er veel op je afkomt.

Je werkt accuraat en beheerst de Nederlandse taal perfect, zowel mondeling als schriftelijk. Ervaring binnen het communicatievakgebied en diversiteit en inclusie zijn voor jou vanzelfsprekend. Affiniteit met de cultuursector is uiteraard ook belangrijk, waarbij het een pre is als je ervaring hebt in de podiumkunsten.

Wat bieden wij?
Bij LKCA krijg je een marktconform salaris (€ 3.278 – € 4.831), een tegemoetkoming in je zorgverzekering, een NS (trein-vrij) abonnement en een eindejaarsuitkering van 4,5%. Wij hebben goede opleidingsmogelijkheden, omdat we het belangrijk vinden dat je je als professional en als mens blijft ontwikkelen.

Vanuit hartje Utrecht werken we in een frisse moderne kantooromgeving met flexibele werkplekken. Daarnaast bieden we de ook de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Het betreft een aanstelling voor 1 jaar.

Solliciteren en meer informatie
LKCA is er van overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, eventuele beperking of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie, waarvan we ook penvoerder zijn.

Denk je een geschikte kandidaat te zijn dan nodigen wij je van harte uit om uiterlijk 1 september 2022 jouw motivatiebrief met cv te sturen naar omerkaya@lkca.nl .
Deze functie staat zowel open voor interne- als externe kandidaten.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Sakina Saouti, communicatiespecialist en coördinator van de Code DI. Zij is bereikbaar via 06-393.718.99.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 5 september 2022. Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie over het LKCA vind je op lkca.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.