Kunstloc Brabant: Adviseur Cultuur en Onderwijs

Kunstloc Brabant in Tilburg zoekt een Adviseur Cultuur en Onderwijs voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-08-2022Stichting Kunstloc Brabant is op zoek naar een adviseur cultuur en onderwijs met actuele kennis over cultuureducatie in het algemeen en ervaringsdeskundig met betrekking tot het thema kansengelijkheid, diversiteit & inclusie in het bijzonder.

Adviseur Cultuur & Onderwijs

24 uur per week

Functie-eisen
Je hebt:

 • Zicht op actuele ontwikkelingen in onderwijs en cultuureducatie en zie jij ontwikkelingen op het gebied van diversiteit en inclusie als onderdeel van jouw professionele denken en doen;
 • Kennis van het huidige curriculum en het professionaliseringsaanbod;
 • Relevante opleiding met betrekking tot cultuur en onderwijs;
 • Hbo denkniveau en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met diverse doelgroepen die we tegenkomen binnen het onderwijs en in het culturele veld.

Ben jij:

 • Een teamspeler, je kunt goed samenwerken maar werkt ook zelfstandig en bent flexibel inzetbaar binnen het team;
 • Procesbegeleider en bemiddelaar, die flexibel en op maat kan handelen;
 • Sensitief voor de positie en context (tussen veld en politiek in) van waaruit Kunstloc zijn werk doet, en je hebt ervaring in het omgaan met complexe vraagstukken;
 • Leergierig en bereid om je op bovenstaande vraagstukken te ontwikkelen.

Dan zijn we op zoek naar jou. In deze baan laveer je tussen verschillende belangen en je schakelt tussen beleid en uitvoering. Partijen, zowel binnen de sector maar ook partijen daarbuiten, breng jij met elkaar in verbinding. Je haalt vraagstukken op en in samenspraak met het team vertaal je deze op een concrete manier naar diversiteitsbewuste en inclusieve dienstverlening.

Op basis van het Uitvoeringsprogramma Cultuur van de provincie Noord-Brabant werkt Kunstloc voor gemeenten, onderwijs, de culturele sector, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

In opdracht van de Provincie Noord-Brabant en samen met Gemeente Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Breda, Helmond en Oss voert Kunstloc Cultuureducatie met Kwaliteit 3 (CmK3) uit. Met onderwijs, overheden en de culturele sector in Brabant wordt samengewerkt om het Brabantse onderwijs eenduidig voor te bereiden op implementatie van een nieuw curriculum. Met als doel dat eind 2024 Brabantse scholen, in het primair en voortgezet onderwijs, cultuuronderwijs geïmplementeerd hebben in hun onderwijscurriculum, passend bij de visie en de context van de school.

Kunstloc werkt in zelforganiserende en autonome teams. Je draait mee in het team Cultuureducatie.

Wij bieden:

 • Een werkplek in de prachtige LocHal vlak bij het station in Tilburg.
 • Ruimte voor ontwikkeling en initiatief.
 • Een diverse en inclusieve houding als onderdeel van ons professionele denken en handelen.
 • Regie over privé-werkbalans, waaronder de mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Een functie die conform het arbeidsvoorwaardenreglement van Kunstloc Brabant ingeschaald is in schaal 6 (€ 2.950 – € 4.398 bruto per maand op fulltime basis).
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 24 uur per week met uitzicht op verlenging.
 • Een individueel keuzebudget (IKB)

Selectieprocedure:
Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie, de Governance Code Cultuur en de Fair Practice Code. Wij zullen de binnengekomen sollicitaties anonimiseren alvorens een selectie te maken. Mede daarom het verzoek je sollicitatie niet via pdf toe te sturen.

Is dit de vacature waarin je al jouw passie, kennis, ervaring en ambitie kwijt kunt? Stuur dan voor 15 augustus jouw motivatiebrief en curriculum vitae onder vermelding van vacaturenummer 2022.04 naar hr@kunstlocbrabant.nl. De eerste gesprekken zullen vanwege de zomervakantie eind augustus plaatsvinden en de tweede gesprekken begin september.

Inlichtingen:
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je voor 20 juli terecht bij Evelien Nelemans (teamleider) evelien.nelemans@kunstlocbrabant.nl en tot 1 augustus bij Monique Koolen (team Cultuureducatie) monique.koolen@kunstlocbrabant.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.