Kunst & Cultuur: Projectondersteuner

Kunst & Cultuur in Assen zoekt een Projectondersteuner voor 0,5 of 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime  | Sluitingsdatum: 26-08-2022K&C is een creatieve, informele en bruisende organisatie met medewerkers die een hart hebben voor kunst en cultuur. We zien onszelf als een lerende organisatie en zijn continu in ontwikkeling. Wij vinden dat iedereen moet kunnen deelnemen aan kunst en cultuur, omdat cultuur mensen verbindt, zorgt voor plezier en creativiteit. En kunst en cultuur bieden steeds vaker antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Zowel in het onderwijs als in de vrije tijd ondersteunen wij docenten en culturele partners om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Ook organiseren wij zelf evenementen.
K&C voert een personeelsbeleid waarin diversiteit en inclusie speerpunt zijn. Onze deuren staan nadrukkelijk open voor iedereen.

Wij zoeken voor onze afdeling onderwijs een

Projectondersteuner

0,5 of 0,6 fte

Onderwijs
De medewerkers van de afdeling onderwijs ondersteunen leerkrachten, docenten en directies in Drenthe en Groningen met het vorm en inhoud geven van cultuuronderwijs. We helpen met het opzetten van doorgaande leerlijnen, programmeren schoolvoorstellingen en busreizen. En we geven leerkrachten advies, bieden hulp en professionaliseringstrajecten.

De medewerkers van K&C geven uitvoering aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) en stimuleren dat cultuurlessen op een hoog niveau worden gegeven. Doel is cultuureducatie een vaste plek krijgt in het onderwijsprogramma. Op de afdeling Kunstontmoeting verbinden we scholen met culturele aanbieders. We programmeren jaarlijks honderden professionele voorstellingen en activiteiten op de basisscholen in Drenthe en Groningen.

Binnen de afdeling hebben we behoefte aan een projectondersteuner met een achtergrond in planning en/of financiën.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de adviseur cultuuronderwijs van de afdeling met het maken van begrotingen en het opstellen en verwerken van facturen.
 • Je ondersteunt bij het maken van roosters en het plannen van kunstlessen op scholen
 • Je verwerkt aanvragen van scholen van de regeling CMK in Excel
 • Je voert diverse overige administratieve taken uit in de CMK regeling na overleg met de adviseurs cultuuronderwijs
 • Je maakt rapportages en betaaloverzichten
 • Je voert (uitvoerende) werkzaamheden uit ter ondersteuning van de adviseurs cultuuronderwijs voor bijeenkomsten en evenementen

Functie-eisen

 • MBO+ werk- en denkniveau
 • Uitstekende kennis van Excel, algemene kennis van het Office 365 pakket
 • Kennis van administratieve procedures
 • Organisatorische vaardigheden voor het werk binnen de afdeling en/of het organiseren van bijeenkomsten etc.
 • Pro-actief, analytisch, accuraat, dienstverlenend en klantgericht
 • Achtergrond in het onderwijs is een pré
 • We zoeken iemand die graag meedenkt, die nauwkeurig werkt en die een hart heeft voor kunst en cultuur.

Honorering
We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Als het van beide kanten goed bevalt, dan wordt het contract verlengd. (Het is bij ons gebruikelijk dat iedereen drie keer een tijdelijk contract krijgt voordat we overgaan tot een vaste aanstelling).

Wij hanteren de arbeidsvoorwaarden en salariëring uit de cao Sociaal Werk. Je wordt ingeschaald in schaal 6 van de cao. De trede wordt bepaald aan de hand van jouw kennis en ervaring. Schaal 6 heeft een salaris tussen de € 2.348 en € 3.361 bij een fulltime aanstelling.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je t/m 15 juli 2022 contact opnemen met Helma Kwast (Adviseur cultuuronderwijs Kunstontmoeting) via 0592 – 33 69 10 of via helma@kunstencultuur.nl. Zij is op donderdag niet aanwezig.

Heb je interesse?
Stuur je motivatie uiterlijk vrijdag 26 augustus a.s. naar info@kunstencultuur.nl onder vermelding van “Sollicitatie projectmedewerker”. Op maandag 5 september 2022 is de eerste gespreksronde. Op donderdag 8 september 2022 de tweede gesprekronde. Na deze gesprekken volgt nog een arbeidsvoorwaardengesprek.
Onze organisatie is in verband met de zomervakantie gesloten van 18 juli t/m 26 augustus 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.