Koninklijk Concertgebouworkest: Evenementen Organisator

Het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam zoekt een Evenementen Organisator voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt wereldwijd gezien als een van de meest toonaangevende symfonieorkesten. Wij geven jaarlijks 125 concerten onder leiding van wereldberoemde dirigenten voor een enthousiast publiek op de belangrijkste podia in Nederland en ver daarbuiten. In ons werk gaan we voor topkwaliteit. Dit is te zien in al onze artistieke en zakelijke activiteiten, van communicatie tot evenementen. Hierdoor kan het orkest zich op wereldniveau als leidend orkest blijven presenteren. We zorgen ervoor dat onze medewerkers – 125 musici en 50 medewerker op kantoor – hun werk met plezier uitvoeren.

Al meerdere decennia zet het Concertgebouworkest zich, samen met de daaraan gelieerde steunverenigingen in binnen- en buitenland, actief in om fondsen te werven die het mogelijk maken een collectie hoogwaardige muziekinstrumenten op te bouwen, jonge talentvolle musici te helpen op hun weg naar de top, bijzondere artistieke en educatieve projecten te realiseren en nieuwe en jonge luisteraars kennis te laten maken met klassieke muziek.

Onze kernwaarden zijn luisteren, durven, delen en verbinden. Dit merk je in de praktijk doordat er een open sfeer heerst op de werkvloer en collegialiteit centraal staat. Daarnaast is er vanuit de medewerkers veel mogelijkheid tot inspraak bij belangrijke beslissingen. Of je nu een week of een aantal jaar bij ons werkt, jouw input wordt gewaardeerd! Ook worden mooie momenten samen gevierd.

Voor onze afdeling Development zijn wij op zoek naar een

Evenementen Organisator

0,6 fte

Hoe ziet jouw functie eruit?
Samen met de collega evenementenorganisator verdeel je de evenementen en vervolgens organiseer je jouw evenementen van A t/m Z en dit doe je in nauw overleg met de verantwoordelijke relatiebeheerder van de afdeling Development. Tot het takenpakket behoren o.a. het regelen van ruimten, inhuren van musici, sprekers en externe partijen zoals technici en cateraars. Je doet de coördinatie van alle ingehuurde externe partijen bij grote evenementen en je maakt een draaiboek voor ieder evenement. Van belang is dat je de financiën in de gaten houdt en met alle kosten voor het evenement binnen het beschikbare budget blijft. Voor deze functie is het verder nodig dat kandidaten flexibel zijn en bereid om in avonden en weekenden te werken.

Wie ben jij?
Heb jij zin om aan de slag te gaan met bovenstaande werkzaamheden? En herken jij jezelf in de onderstaande eisen? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • Je beschikt over een passende afgeronde MBO+ opleiding.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie met het organiseren van (publieks-)evenementen (van begin tot eind) inclusief het optreden als host.
 • Je hebt ervaring met het voeren van onderhandelingen met derden over offertes.
 • Je hebt financiële kennis m.b.t. offertes en begrotingen.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent in staat om je eigen werk goed te plannen en organiseren en weet de juiste prioriteiten te stellen.
 • Je bent flexibel, stressbestendig, representatief en volhardend.
 • Je werkt zelfstandig, maar bent in contact met veel collega’s. Je bent dan ook communicatief en kunt goed samenwerken met mensen in verschillende
  functies, maar ook met de externe relaties waarmee je contact hebt.
 • Je hebt affiniteit met (klassieke) muziek.

Naast bovenstaande zaken zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die er plezier in heeft en het een uitdaging vindt om onze evenementen optimaal te organiseren, waardoor de genodigden goede ondersteuning en service ervaren.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische functie bij de afdeling Development.
 • Als de samenwerking wederzijds goed bevalt, bestaat na één jaar de mogelijkheid tot een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal € 2.700,- en maximaal € 3.650,- bruto per maand op basis van 36 uur per week afhankelijk van jouw ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld.
 • Een plek in een organisatie waar veel ruimte is voor opleiding en coaching.
 • Een keer per week kun je samen met je collega’s yogalessen volgen en je kunt terecht bij onze fysiotherapeut.
 • Je hebt de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij concerten.

Hoe kun je reageren?
Ben je enthousiast om aan de slag te gaan? Dan ontvangen we graag uiterlijk 21 augustus 2022 jouw cv en motivatiebrief. Deze kun je mailen naar Marja Verhoogt (Manager Personeel & Organisatie) via peno@concertgebouworkest.nl.

Heb je nog vragen? Dan kun je ook mailen naar Marja Verhoogt.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op 2 september en de tweede gespreksronde op 8 september 2022.

Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft als symfonieorkest wereldwijd concerten. Wij willen midden in de maatschappij staan en een groot publiek bereiken. Dit wordt weerspiegeld in onze medewerkers. Daarom zien we jouw sollicitatie graag tegemoet, ongeacht je leeftijd, gender, functiebeperking, seksuele geaardheid, culturele, etnische of religieuze achtergrond.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.