Kamerkoor Vocoza: Zangers

Kamerkoor Vocoza in Amsterdam zoekt Zangers voor 3 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenVocoza is een 24-koppig Amsterdams kamerkoor en bestaat uit een uitgebalanceerde mix van jongere en oudere koorzangers, allen zeer ervaren en gemotiveerd om met elkaar mooie muziek te maken en het publiek te blijven verrassen.

Wij zoeken

Zangers

tenor en een lage bas

3 uur per week

Vocoza heeft een hoge, muzikale standaard en hecht veel waarde aan het doorontwikkelen hiervan. Met de komst in 2021 van Robert van der Vinne als nieuwe dirigent is deze ambitie versterkt. Robert is als bariton verbonden aan het befaamde Collegium Vocale Gent en brengt vanuit deze hoedanigheid een schat aan ervaring mee. Hij weet als geen ander hoe je als dirigent de verschillen tussen zangers binnen een koor bij elkaar brengt en benut om de koorklanken in de volle breedte en diepte in te kleuren en muziek te maken. Binnen de repetities is hier extra aandacht voor.

Vocoza bestaat sinds 1980 en heeft een rijke geschiedenis opgebouwd olv verschillende dirigenten waaronder Ira Spaulding. We brengen minimaal vier uitvoeringen per jaar ten gehore op locaties binnen en buiten Amsterdam. Het repertoire is breed, van middeleeuwen, renaissance, barok tot twintigste-eeuwse klassieke muziek, maar van een dotje romantiek zijn we ook niet vies. Vaak a capella, maar als het even kan zoeken we de kruisbestuiving met instrumentale ensembles of acteurs. Naast de reguliere concerten werken we incidenteel graag mee aan meer theatrale producties. Zo is er een terugkerende samenwerking met beeldend kunstenaar Guido van der Werve.

We repeteren op een locatie in de Hoofddorppleinbuurt op donderdagavond van 20:00 tot 22:30 uur. De sfeer is informeel én gefocust. Als koorlid binnen Vocoza studeer je de noten thuis zodat we binnen de repetities de muziek vanuit de noten kunnen maken!

Op dit moment zijn we op zoeken naar een tenor en een lage bas. Ben je een ervaren koorzanger en op zoek naar een leuke, ambitieuze club zangers: kom een keer langs om mee te doen met een repetitie! We starten het nieuwe seizoen op donderdag 1 september 2022.

Mail naar: info@vocoza.nl. Je bent altijd welkom een repetitie mee te zingen. Als het klikt spreken we een datum af voor een auditie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.