Jeugdtheater Hofplein: Cultuurcoach / Bevoegd Theaterdocent

Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam zoekt een Cultuurcoach / Bevoegd Theaterdocent voor minimaal 1 lesdag per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Jeugdtheater Hofplein is een warm Huis waar elk kind welkom is. Jeugdtheater Hofplein koestert de droom dat wie binnenkomt, op een andere manier ons Huis weer verlaat. Voller. Sterker. Groter. Meer verzekerd van gelijke kansen en met een open en kritische blik de grote wijde wereld in.

Hofplein wil zo veel mogelijk kinderen en jongeren met theater in aanraking laten komen. De kinderen en jongeren zijn bij Jeugdtheater Hofplein onze artistieke partners in elk creatief proces. Of het nu om een eindpresentatie op school gaat, een voorstelling in een wijkgebouw of de kerstproductie in de grote zaal van ons theater. Ons motto is: verbeeld, verrijk, verwonder. En dat doen we met theater in vele verschijningsvormen. Jeugdtheater Hofplein begeeft zich zowel in de vrije tijd als binnenschools in het po en vo.

Kom je bij Jeugdtheater Hofplein werken? Dan ben je verzekerd van een team inspirerende collega’s. Van je mededocenten tot productie en marketing, iedereen ademt theater. Als theaterdocent word je altijd uitgenodigd voor onze premières (inclusief premièreparty!), bezoek je onze voorstellingen gratis en leer je collega’s uit allerlei disciplines kennen op onze borrels en teamdagen. Tijdens onze (betaalde) teammiddagen voorzien we je van inspiratie en kennis om met vernieuwde energie aan de slag te gaan met onze gezamenlijke missie: ieder kind in Rotterdam betoveren met theater.

Voor de langdurige en structurele samenwerking met verschillende scholen voor het basis- en voortgezet onderwijs in Rotterdam zoekt Jeugdtheater Hofplein per september 2022 een:

Cultuurcoach / Bevoegd Theaterdocent

nader te bepalen, minimaal 1 lesdag per week, maandag tot en met vrijdag, locaties in Rotterdam

We zoeken cultuurcoaches / docenten die

  • Een relevante hbo-opleiding afgerond hebben, waarbij de eerstegraads onderwijsbevoegdheid is behaald.
  • Theaterlessen willen geven binnen het primair en/of voortgezet onderwijs.
  • Affiniteit hebben met kinderen en/of jongeren tussen 4 en 15 jaar.
  • Graag meedenken en samenwerken.
  • Alle overige werkzaamheden willen verrichten die bij de uitoefening van de functie horen (onder andere bijwonen van teambijeenkomsten, communicatie met kantoor, het zorgdragen voor de invulling van eventuele presentaties). Hier krijg je uren voor binnen je aanstelling.

De lessen vinden plaats onder schooltijd. De docent / cultuurcoach stelt naar eigen inzicht een leerlijn op, afgestemd op de doelen van de school en de visie van Hofplein. Buiten de lessen om wordt van de cultuurcoach verwacht dat je een actieve rol aanneemt binnen de school en initiatief neemt in het openen van de blik van de school naar buiten en naar wat er allemaal gebeurt in de wijk van de school en in de Rotterdamse kunstwereld.

Ervaring in het geven van theaterlessen binnen een schoolsituatie in het po en/of vo is gewenst. Ervaring met het werken met kinderen binnen een grootstedelijke context is een pre. Affiniteit met deze doelgroep is een belangrijke voorwaarde! Bij voorkeur woonachtig in Rotterdam / regio Rijnmond. De cultuurcoach is in dienst van Jeugdtheater Hofplein en wordt op basis van het arbeidsvoorwaardenbeleid van Jeugdtheater Hofplein uitbetaald. De inschaling is afhankelijk van (soort)gelijke werkervaring. Salarisindicatie: vanaf € 2.631 bruto (schaal 8, cao KE) per maand bij een fulltime aanstelling van 36 uur per week.

Geïnteresseerd?
Stuur vóór dinsdag 2 augustus 2022 een sollicitatiebrief voorzien van cv naar Danilo Fernandes: Educatie@jeugdtheaterhofplein.nl. Na dinsdag 2 augustus 2022 maken we de eerste selectie (daarna reageren heeft nog zin).

Voor meer informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen via Educatie@jeugdtheaterhofplein.nl. In verband met onze zomersluiting zijn we zeer beperkt bereikbaar in de periode van 15 juli tot en met 14 augustus 2022. Verdere communicatie over de sollicitatieprocedure volgt in de week na 14 augustus, gesprekken plannen we in vanaf 22 augustus 2022.

Jeugdtheater Hofplein streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn, oftewel een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving van nu. Daarom hopen wij op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën, en roepen wij kandidaten die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.