Holland Festival: Hoofd Productie

Holland Festival in Amsterdam zoekt een Hoofd Productie voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 21-08-2022Artistieke vernieuwing, innovatie en experiment zijn al sinds de oprichting in 1947 de kernwaarden van het Holland Festival. Elk jaar in juni toont het festival grensverleggende voorstellingen van makers van over de hele wereld, en nieuwe ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. Van theater, dans, muziek, muziektheater en opera tot multidisciplinaire vormen en cross overs met beeldende kunst, digitale kunst, fotografie en film. Dankzij de reputatie die het Holland Festival in 75 jaar heeft opgebouwd, is het in staat voorstellingen te tonen en soms ook te helpen realiseren die hier anders nooit te zien zouden zijn. Deze leiden dikwijls tot unieke, overweldigende ervaringen en nabeschouwingen. Recente voorbeelden hiervan zijn Kein Licht (2022; Nicolas Stemann en Philippe Manoury), When Paths Meet (2022; Sami Yusuf, Cappella Amsterdam en Amsterdams Andalusisch Orkest), TIME (2021; Ryuichi Sakamoto), het door Pierre Audi geregisseerde aus LICHT (2019, Karlheinz Stockhausen) en The Head & The Load van William Kentridge (2019). Het Holland Festival ziet het als zijn rol en kracht een katalysator te zijn van buitengewone voorstellingen.

Wij zoeken een

Hoofd Productie

38 uur per week

De functie
Na een periode (november 2021 tot en met juni 2022) met een interim Hoofd Productie is het Holland Festival nu op zoek naar een Hoofd Productie voor een fulltime aanstelling (38 uur per week, het hele jaar door).

Als Hoofd Productie ben je verantwoordelijk voor de productionele realisatie van het gehele hoogwaardige, grensverleggende programma, de persbijeenkomst, de festivalopening en diverse ontvangsten, zowel tijdens het festival als gedurende het kalenderjaar. Professioneel (hoge kwaliteitsstandaard), servicegericht, artist driven en toonaangevend zijn daarbij de uitgangspunten.

Van het nieuwe Hoofd Productie verwachten we een visie op de toekomst. Het productieteam dient daarbij goed verankerd te worden in de hele organisatie, zodat alle producenten en technici optimaal kunnen presteren. Daarnaast dien je als Hoofd Productie om te kunnen gaan met / te kunnen reflecteren op de uitdagingen van deze tijd.

Plaats binnen de organisatie
Je maakt deel uit van de staf (het managementteam) van het Holland Festival.

Het productieteam bestaat uit drie vaste producenten en het Hoofd Productie. Het productieteam draagt de zorg voor alle productionele taken die tot een goede voorbereiding, opzet en verloop van het festival leiden. Dit alles in goed overleg met en onder eindverantwoording van de directeur. In de periode december tot en met juni worden freelance producenten, locatiemanagers, stagiairs en stagehands (oproepkrachten) aangenomen ter versterking van het team. Het Hoofd Productie is verantwoordelijk voor dit aannamebeleid en geeft leiding aan het voltallige productieteam, draagt zorg voor de taak- en werkverdeling en is budgetverantwoordelijk.

Aan de afdeling is een technisch coördinator verbonden die het team ondersteunt in de technische voorbereidingen. Hij/zij delegeert een deel van de werkzaamheden aan een of twee voorbereidend technisch producenten, gedurende het festival aangevuld met technici per productie / per locatie. Het gehele technisch team is op freelance basis aan de organisatie verbonden, maar valt formeel onder het Hoofd Productie. Het Hoofd Productie en de technisch coördinator dienen nauw met elkaar samen te werken.

Het Hoofd Productie werkt daarnaast intensief samen met het programmateam, is onderdeel van het Programmeringsoverleg waarin directeur en programma managers zitting hebben en heeft veelvuldig contact met de programma managers over de artistieke inhoud, haalbaarheid en geschikte locaties. Het Hoofd Productie ziet toe op accurate en realistische begrotingen per productie en bepaalt de grote lijnen rondom de uitvoering van de productie (met name toewijzen producent en bepalen van benodigde tijd).

Het Hoofd Productie werkt daarnaast samen met alle andere afdelingen binnen de organisatie, te weten Communicatie & Marketing, Development en Bedrijfsvoering.

Kerntaken

 • Je stuurt een team van vaste en tijdelijke medewerkers aan en bewaakt dat de werkzaamheden binnen budget en planning uitgevoerd worden.
 • Je bent verantwoordelijk voor een gezond en veilig werkklimaat binnen de afdeling.
 • Je bent betrokken bij het opstellen van de festivalplanning en de totale productiebegroting.
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning van de productionele werkzaamheden en het opstellen van deelbegrotingen.
 • Je bent aanwezig bij het programmeringsoverleg en maakt de vertaalslag van de artistieke plannen naar haarbaarheid en de uiteindelijke uitvoering.
 • Je voert overleg en onderhandelt met festivallocaties, partners en leveranciers en legt afspraken vast.
 • Je coördineert het opstellen van de contracten met de diverse makers en gezelschappen.
 • Je gaat serieus werk maken van de verduurzaming van het festival.

Profiel
Opleiding en ervaring

 • HBO opleiding of vergelijkbaar, bij voorkeur op gebied van evenementen- en podiumkunstenproductie.
 • Bewezen ervaring in het produceren van hoogwaardige en complexe, internationale theater- en/of muziekproducties.
 • Technische productiekennis is een pre.
 • Minstens zeven jaar ervaring in het opstellen en bewaken van budgetten en het aansturen van een team.

De volgende kenmerken en vaardigheden zijn essentieel

 • Open blik en het vermogen om uitdagende plannen mogelijk te maken.
 • De wens om uitdagende plannen aan te pakken / realiseren. Ambitie om op het hoogste (internationale) niveau te produceren.
 • Stevig in de schoenen staan.
 • Heldere visie op produceren en daarnaast innovatief in het ontwikkelen en constant verbeteren van productie standaarden binnen het Holland Festival.
 • Oplossingsgericht/creatief, teamspeler en verbindend vermogen.
 • Werken met en het eigen maken van Salesforce, het cloudgebaseerd platform waarin de meeste bedrijfsprocessen samenkomen, is key. Inclusief het inwerken van producenten bij het werken met Salesforce.
 • Projectmanagement skills en planmatig werken. Toezien op systematisch werken en vastlegging ervan (Salesforce et cetera), hetgeen direct bijdraagt aan de kwaliteit van het festival.
 • Tactvol en helder (woord en geschrift) communiceren met de verschillende interne en externe partijen waarmee wordt samengewerkt.
 • Commerciële vaardigheden (bij het sluiten van overeenkomsten).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden
Je werkt in ons mooie kantoor in hartje Amsterdam met uitzicht over het IJ in een klein team van zeer bevlogen professionals, die allemaal hun eigen expertise inzetten om elk jaar weer een wereldwijd toonaangevend festival neer te zetten. Binnen de podiumkunsten bieden wij een competitief salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Het Holland Festival streeft ernaar zijn personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de Nederlandse samenleving. Daarom hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met een diverse achtergrond. We plannen in de eerste weken van september gesprekken in, zodat bij wederzijds enthousiasme snel gestart kan worden aan het begin van een nieuwe festivalcyclus.

Geïnteresseerd?
Ben jij de collega die wij zoeken? Upload dan uiterlijk 21 augustus 2021 je CV met motivatiebrief. Neem voor meer informatie contact op met Pieter Haex, Hoofd Bedrijfsvoering, op 06-15141668.

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 29 augustus en de tweede gespreksronde in de week van 5 september 2022 onder voorbehoud.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.