HKU: Docent Internationaal Cultuurmanagement en Ontwerpgericht Onderzoek

HKU in Utrecht zoekt een Docent Internationaal Cultuurmanagement en Ontwerpgericht Onderzoek voor zo’n 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-08-2022Gaat jouw hart sneller kloppen van creatief onderwijs op het gebied van internationaal cultuurmanagement en ontwerpgericht onderzoek? En lever je graag een bijdrage aan het succes van onze studenten? Dan zoeken wij jou!

Waar ga je werken?
HKU is met 4400 studenten een van de grootste kunsthogescholen van Europa. Ons onderwijs biedt een unieke combinatie van kunst, media, muziek, nieuwe technologie en ondernemerschap. Daarmee leveren we al dertig jaar een onmisbare bijdrage aan de vernieuwing van de creatieve beroepssector en spelen we een belangrijke rol bij het oplossen van actuele maatschappelijke kwesties. HKU biedt een gevarieerd opleidingsaanbod, verdeeld over negen schools. HKU biedt onderwijs op verschillende locaties in Utrecht.

HKU Kunst en Economie is een economische en managementstudie binnen de muren van een kunstacademie. Dat is uniek. Studenten leren denken als een kunstenaar en creatieve professional. Ontwerpprocessen uit de kunsten worden gebruikt om met zakelijke en organisatorische vaardigheden het beste resultaat te halen. Studenten vergaren kennis en bouwen een netwerk op in één of meer creatieve werkvelden (media, muziek, theater & dans, games, event, mode, beeldende kunst en design). Kunst en Economie richt zich op de hele culturele creatieve industrie en de verbinding ervan met andere domeinen. De organisatiecultuur kenmerkt zich door grote betrokkenheid van collega’s bij het onderwijs. Veel docenten zijn uit de beroepspraktijk afkomstige professionals.

Docent Internationaal Cultuurmanagement & Ontwerpgericht Onderzoek

+/- 0,5 fte

Wat ga je doen?

 • Je begeleidt internationale studentenprojecten met internationale opdrachtgevers, studenten en/of partnerinstellingen. Deze projecten gaan over het oplossen van vraagstukken die spelen in de culturele/creatieve sector en over het inzetten van creativiteit bij maatschappelijke vraagstukken.
 • Je geeft lessen en coacht studenten op het gebied van ontwerpgericht onderzoek/design thinking en creatief denken.
 • Je begeleidt vierdejaarsstudenten bij het ontwerpgerichte onderzoek dat zij gedurende hun afstudeerjaar uitvoeren.

Wat vragen wij?

 • Een relevante masteropleiding in het culturele of economische domein;
 • Recente werkervaring met internationaal projectonderwijs;
 • Sterk ontwikkelde interculturele competenties;
 • Onderzoeksvaardigheden en -kennis en ervaring met ontwerpgericht onderzoek;
 • Affiniteit met creatieve denkprocessen/creativiteitstheorie;
 • Ervaring met (online en offline) lesgeven en (afstudeer)begeleiding van studenten. Bij voorkeur ben je in het bezit van een didactische aantekening voor het hbo-onderwijs;
 • Bij voorkeur heb je een actueel netwerk in de (internationale) culturele/creatieve sector;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ook herken jij je in de volgende eigenschappen
Je brengt je kennis en kunde met veel bezieling over op studenten. Je inspireert, bent open, stelt goede en kritische vragen en brengt studenten verder in hun ontwikkeling en bij hun opgave. Je bent kwaliteitsgericht, kunt reflecteren en hebt een lerende houding. Ook ben je planmatig, zelfstandig en goed in organiseren. Je bent communicatief vaardig en werkt verbindend en proactief.

Wat bieden wij?
Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.664,- en maximaal € 5.333,- (schaal 11), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). De aanstelling betreft een tijdelijk dienstverband vanaf september of oktober 2022, in elk geval voor een studiejaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op verlenging.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Bij vragen ben je van harte welkom bij studieleider Lies Wijnterp via lies.wijnterp@hku.nl. Solliciteren kan tot en met 19 augustus 2022 door middel van het aanleveren van een cv en de beantwoording van een aantal vragen. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagochtend 25 augustus (1e ronde) en dinsdag 30 augustus (2e ronde).

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.