HKU: Directeur Communicatie en HR

HKU in Utrecht zoekt een Directeur Communicatie en HR voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 28-08-2022Ben jij een proactieve en strategisch sterke directeur, met ervaring in het ontwikkelen en implementeren van strategie op zowel het gebied van Communicatie als HR? En wil je werken in een creatieve onderwijsomgeving die volop in ontwikkeling is? Dan komen wij graag in contact met jou!

Waar ga je werken?
HKU is met ruim 4000 studenten de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland en één van de grootste op kunst, cultuur en creatieve industrie gerichte opleidingsinstituten in Europa. HKU kent een breed aanbod aan opleidingen verdeeld over negen schools.

HKU bestaat omdat het maken van kunst nieuwe perspectieven biedt, inspireert tot prikkelende interacties, en daarmee vorm en betekenis geeft aan de samenleving en de uitdagingen waar zij voor staat. Wij staan als HKU midden in die samenleving en zijn zo divers en inclusief mogelijk. Ons succes staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Communicatie & Events en HR stimuleren dat. Gezamenlijk dragen zij bij uitstek bij aan samenhang, trots, uitdaging en werkplezier.

HKU is volop in transitie. Naast een recente wijziging van de topstructuur, is besloten de afdelingen Communicatie en Events samen te voegen en samen met HR onder te brengen in een nieuwe afdeling.

De nieuwe directeur gaat de samenvoeging van Communicatie en Events verder vormgeven, creëert meerwaarde uit de combinatie Communicatie en HR en opereert als strategisch adviseur van het CvB.

Er liggen volop kansen die vragen om een ambitieuze, innovatieve en stabiele leider. We vragen proactieve sturing op de bijdrage van HR en communicatie aan de ambitie van HKU; sturing vanuit de bedoeling, gericht op werkplezier, zichtbaarheid en op resultaat.

De afdeling bestaat in totaal uit 33 medewerkers.

Directeur Communicatie & HR

1,0 fte = 40 uur per week

Wat ga je doen?
Ontwikkelen van de afdeling door:

 • Meerwaarde te creëren uit het samenbrengen van Communicatie en HR door gezamenlijk meer focus te leggen op organisatieontwikkelingsvraagstukken;
 • Een structuur neer te zetten waarin leiderschap, positionering en doorontwikkeling van HR voldoende geborgd is, met oog voor behoud van de kwaliteit van de afdeling;
 • Verdere professionalisering te bewerkstelligen waarbij functieversnippering voorkomen wordt;
 • Ondersteuning ‘dichter’ bij de schools te brengen;
 • Versterken van een ‘can-do-mentaliteit’ (positieve en proactieve bedrijfscultuur).
 • Ontwikkelen van een visie op Communicatie en HR waarin voor met name Communicatie het volgende geldt:
  • Uitvoering en strategie dichter bij elkaar; aansluiting op de veranderopdracht van de organisatie;
  • Doorontwikkeling en implementatie van de communicatiestrategie en evenementenkalender waarin expliciet aandacht is voor de gezamenlijkheid en eigenheid van HKU, de schools en de lectoraten;
  • In gezamenlijkheid prioriteren op basis van heldere vraag-articulatie en duidelijk keuzes;
 • In samenspraak met het CvB ben je verantwoordelijk voor de profilering van HKU; in- en extern.

Wat breng jij mee?
Wij komen graag in contact met kandidaten die gemotiveerd zijn om in deze creatieve en inspirerende omgeving aan de slag te gaan. We vragen aantoonbare ervaring in het ontwikkelen en implementeren van strategie, zowel op het gebied van communicatie als HR. Tevens zoeken we iemand die beschikt over toegepaste kennis van deze vakgebieden, waarbij de focus ligt op kennis van communicatie en events. Nauwe samenwerking met schools, lectoraten en overige diensten is voor jou vanzelfsprekend. Wij vragen verder:

 • Het vermogen je snel de inhoud van het werk van HKU eigen te maken en vandaar uit te bouwen aan strategie, beleid en uitvoering van je afdeling.
 • Inzicht in organisatie- en veranderkundige vraagstukken en ontwikkelingen binnen de publieke sector
 • Vaardigheid en plezier in het verbinden en motiveren op inhoudelijk, resultaatgericht en mensgericht niveau
 • Goede adviesvaardigheden op strategisch niveau; bestuurlijke sensitiviteit
 • Een inspirerende leiderschapsstijl: je bent in staat om leiding te geven aan professionals en weet hen te betrekken in de inhoudelijke vertaling van strategie en visie op communicatie en HR
 • Samenwerkingsgerichtheid en een open houding: je bent gericht op (door-)ontwikkeling van de teams en creëert een inclusieve gemeenschap;
 • Resultaat- en oplossingsgerichtheid: je streeft hoge kwaliteit na, bent in staat om complexe zaken eenvoudig en kernachtig te benaderen en legt (zakelijk) verantwoording af over gemaakte keuzes en behaalde resultaten.

Wat bieden wij?

 • Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Het salaris bij een fulltime dienstverband is gebaseerd op schaal 14 (€ 5.398,- tot € 7.228,- exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden een dienstverband voor één jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op een vast dienstverband.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor vragen ben je van harte welkom bij Max Merkx, lid College van Bestuur a.i. via Max.merkx@hku.nl. Gebruik dit e-mailadres uitsluitend voor het stellen van vragen.

Solliciteren kan tot en met 28 augustus 2022. De gesprekken vinden naar verwachting plaats op 9 en 16 september. Een referentiecheck wordt uitgevoerd; een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

HKU staat midden in de samenleving en is een inclusieve en zo divers mogelijke organisatie. Dit doen we onder andere door te investeren in ons selectieproces en doelgroepgericht te werven. Mensen die de diversiteit van onze organisatie verrijken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.