Gemeente Roermond: Conservator Collectie Historiehuis Roermond

Gemeente Roermond in Roermond zoekt een Conservator Collectie Historiehuis Roermond voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 28-08-2022Roermond is de stad van Ontmoeting, Verbinding en Samenwerking. Een historische stad voor jong en oud, die zorgt voor elkaar, met een bloeiende economie in retail, leisure en industrie, en samen werkt aan duurzame ontwikkeling. Als regenboogstad staan wij voor een inclusieve samenleving. Dit diverse karakter vinden wij ook belangrijk in onze eigen organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en mogelijkheden van de gemeente Roermond.

In 2011 is het Stedelijk Museum Roermond opgesplitst in twee instellingen: het Cuypershuis en het Historiehuis. Het Historiehuis is gevestigd in de bibliotheek en vertelt de geschiedenis van Roermond aan de hand van historische objecten. Met tijdelijke presentaties, al dan niet op locatie, wordt aangesloten op actuele gebeurtenissen in de regio, actuele maatschappelijke onderwerpen en aanwinsten in de collectie. Inwoners en toeristen kunnen de vaste en wisselende presentatie gratis bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven en er is een educatieprogramma voor scholen met de nadruk op het basis en voortgezet onderwijs. Het Historiehuis is het publiekscentrum van het Gemeentearchief Roermond en wordt ook door het Gemeentearchief beheerd. Het Gemeentearchief is onderdeel van het Cluster Sport & Cultuur van de gemeente Roermond.

Word jij onze Conservator Collectie van het Historiehuis Roermond? Heb jij belangstelling voor lokale en regionale geschiedenis? Ben jij sterk in organiseren en communicatief vaardig? Maak jij met aansprekende presentaties onze historische collectie voor een groot publiek toegankelijk? Dan zoeken wij jou!

Conservator Collectie Historiehuis Roermond

36 uur per week

Wat ga je doen

 • Je ontwikkelt een beleidsplan en missie en visie voor het Historiehuis en organiseert van daaruit tentoonstellingen en activiteiten. Per jaar organiseer je één of twee tentoonstellingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatorische en inhoudelijke uitvoering van het presentatiebeleid. Hierbij hoort ook een goede evaluatie.
 • Je draagt zorg over het collectiebeheer van de gemeentelijke collectie, deze is opgeslagen in het depot van het Cuypershuis.
 • Je bent samen met de educatiemedewerker (8 uur per week) van het archief verantwoordelijk voor educatieve activiteiten zoals rondleidingen.
 • Voor de marketing en communicatie werk je samen met de twee communicatiemedewerkers die werkzaam zijn binnen het cluster Sport & Cultuur.
 • Je werft en begeleid vrijwilligers.

Jouw kwaliteiten en achtergrond

 • Je bent het boegbeeld van het Historiehuis.
 • Je weet de verhalen over de geschiedenis van Roermond op een enthousiaste en eigentijdse manier over te brengen waarbij je samenwerkt met diverse organisaties en instellingen voor verschillende doelgroepen.
 • Je kan zelfstandig werken, maar je functioneert ook goed binnen een team.
 • Je hebt hart voor inclusie, diversiteit en toegankelijkheid.
 • Je vindt het geen bezwaar om incidenteel werkzaamheden te verrichten buiten kantoortijden.
 • Je hebt een opleidingsachtergrond op HBO of WO-niveau in de geschiedenis en hebt kennis en ervaring met het leiden van museale tentoonstellingsprojecten.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een plek in een gedreven en enthousiast team archiefmedewerkers, waar samenwerking vanzelfsprekend is.
 • Een cluster in ontwikkeling met ruimte voor en behoefte aan jouw input.
 • Een veelzijdige en uitdagende werkomgeving en flexibiliteit in je werkplek.
 • Een salaris van maximaal € 4671,- (schaal 10) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 oktober 2020). Inpassing in aanloopschaal 9 is mogelijk als de medewerker de functie nog niet volledig en volwaardig kan uitoefenen.
 • Goede arbeidsvoorwaarden, onder andere uitloopschalen, ICT voorzieningen, reiskostenvergoeding en IKB. IKB bedraagt 17,05% van je bruto jaarsalaris en kun je inzetten voor bijvoorbeeld de inkoop van extra vrije dagen.

Kom je bij ons werken?
Ga dan via onderstaande sollicitatiebutton naar www.igom.nl en solliciteer vóór 29 augustus 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 1 of 2 september 2022.

Vragen?
Wil je nog verdere informatie over deze functie, dan kun je contact opnemen met Jac Lemmens, gemeentearchivaris binnen het Cluster Sport en Cultuur, telefoon 06 43 67 77 33.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.