Gemeente Amsterdam: Senior Consultant Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector

Gemeente Amsterdam, Regionaal Werkcentrum in Amsterdam zoekt een Senior Consultant Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector vanaf 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 18-08-2022Het Regionaal Werkcentrum is een netwerkorganisatie die alle partners op het gebied van werk ondersteunt. Wij zijn een klein team met een groot netwerk en wij werken vanuit Gemeente Amsterdam.

In ons team combineren we veel kennis over de arbeidsmarkt en over de diverse marktsectoren met een grote hoeveelheid creativiteit, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid. We verbinden werkgevers die werknemers van werk-naar-werk willen helpen en we creëren samen oplossingen. Werkgevers met personeelstekort brengen we in contact met werkzoekenden in ons bestand (van zowel gemeenten als UWV in onze regio).

Als Senior consultant arbeidsmarkt ben jij gesprekspartner voor werkgevers en ondernemers uit de Culturele en Creatieve Sector (CCS) in Groot-Amsterdam. Het gesprek richt zich op alle arbeidsgerelateerde vraagstukken. Wanneer jij arbeidsbehoeften herkent die bij meerdere partijen spelen, dan is het jouw opdracht om mogelijke interventies te initiëren voor en in de CCS van Groot-Amsterdam. Je brengt mensen en organisaties (inclusief zzp’ers) samen met als doel een arbeidsmarkt waarin zowel ondernemers als werkgevers en werknemers nog meer tot bloei komen.

Senior Consultant Arbeidsmarkt Culturele & Creatieve Sector

vanaf 24 uur per week

De functie
Primair ben je de verbinder. Op basis van de arbeidsmarktontwikkelingen binnen en buiten de CCS, de vragen die aan ons gesteld worden en de gesprekken die je voert, bedenk je samen met de projectmanager oplossingen en interventies. De uitvoering of coördinatie van de interventies/projecten die de sector versterken komt mogelijk ook bij jou te liggen. Je werkt in een dynamisch veld met veel uitdagingen, waarin veel behoefte is aan strategisch, tactisch en praktische advies en waarin ruimte is voor slimme oplossingen en gedurfde innovaties.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag:
Je voert adviesgesprekken met middelgrote, kleine en soms grotere culturele instellingen, organisaties en ondernemingen in Groot-Amsterdam.
Je brengt op basis van je gesprekken en je kennis over de arbeidsmarkt de specifieke vraagstukken en ondersteuningsbehoefte van de CCS in beeld.
Je vertaalt vraagstukken naar concrete acties/projecten, waar zowel de ondernemers, werkgevers, (ex)werknemers en werkzoekenden baat bij hebben. Dit kan bijvoorbeeld gaan om scholingsprojecten, mobiliteitsvraagstukken en wervingsvraagstukken.
Op basis van jouw inzichten initieer je projecten ten gunste van de sector.

Voor de functie Senior consultant arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector (CCS) vragen wij:

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare recente en relevante werkervaring, bij voorkeur in relatie tot arbeidsmarkt en personele vraagstukken;
 • Eerdere werkervaring waardoor jij snel in kaart kunt brengen wat er speelt in de arbeidsmarkt Groot-Amsterdam;
 • Aantoonbare kennis van en affiniteit met mobiliteit en re-integratie vraagstukken;
 • De competentie om met alle stakeholders het inhoudelijk strategisch gesprek te voeren;
 • Het liefst heb je specifieke ervaring met de werkgelegenheidsuitdagingen in de CCS;
 • Het liefst heb je ook kennis van gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde organisaties in de CCS.

Wij denken aan de volgende competenties:

 • Omgevingsbewustzijn
 • Klantgerichtheid
 • Analytische vermogen
 • Advieskracht
 • Resultaatgerichtheid

Dit bieden wij jou:
Als Senior Consultant Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector (CCS) kom je ons versterken door middel van een tijdelijk dienstverband bij Gemeente Amsterdam voor 32 of 36 uur per week tot in ieder geval 31 december 2023 met de mogelijkheid op verlenging tot en met 31-12-2023. Voor zelfstandig ondernemers die ook een beperkt aantal uren binnen de CCS werkzaam willen blijven, is het mogelijk om een overeenkomst aan te gaan voor minimaal 24 uur per week.

Het bruto maandsalaris voor een Medewerker Beleidsrealisatie C/D bedraagt minimaal € 3.406 en maximaal € 5.372 op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt en – daarmee – op de taken die je zult oppakken.

Bovenop het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris. Dit budget kan je gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.

Bekijk voor alle arbeidsvoorwaarden de Personeelsregeling Gemeente Amsterdam (PGA).

Heb je nog vragen?
Bij vragen over de functie en/of sollicitatieprocedure neem je contact op met:
tot 1 augustus: Selma Nijhof, Manager RWC, s.nijhof@amsterdam.nl, 06-538 734 25 en vanaf 1 augustus: Eefje Korsten, Projectmanager Werkdesk Kunst en Cultuur RWC,
e.korsten@amsterdam.nl en/of telefoonnummer 06-185 251 95.

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we je sollicitatie graag uiterlijk 18 augustus. We hopen dat je voor of uiterlijk per 1 september kunt starten;
 • Je kunt solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton. Kies de ‘reageer op deze vacature’ button;
 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4-pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie;
 • Sluit je cv aan op de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.

Solliciteer!

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.