Evenementenbureau dEVENTer: Stagiair (Event) Marketing & Communicatie

Evenementenbureau dEVENTer in Deventer zoekt een Stagiair (Event) Marketing & Communicatie voor 38 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 14-09-2022In één van de mooiste steden werken we aan de drie grote publieksevenementen; festival ‘Deventer Op Stelten’, de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn. Hiermee trekt de stad jaarlijks meer dan 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Evenementenbureau dEVENTer werkt samen met tal van professionals, leveranciers en contractpartners en met honderden toegewijde vrijwilligers maken zij deze grootschalige evenementen logistiek goed georganiseerd en een succes voor bezoekers en de stad Deventer. Naast de drie iconische evenementen staat dEVENTer in voor het programma en beheer van de Bergkerk en FACE (technische faciliteiten). dEVENTer heeft een jaaromzet van meer dan € 1,2 miljoen. Tientallen fondsen en sponsoren ondersteunen de programmering.

Evenementenbureau dEVENTer zoekt:

Stagiair (Event) Marketing & Communicatie

38 uur per week

 • Iemand die een kei is in organiseren en plannen;
 • Een doelgerichte, energieke, collega die overzicht houdt zonder oog voor detail te verliezen;
 • Een enthousiaste teamspeler met doorzettingsvermogen en zelfstandige werkhouding;
 • Iemand die positief ingesteld is en het enthousiasme kan overbrengen op anderen;
 • Een doener, die graag proactief mee denkt en zijn/haar mening durft te geven.
 • Iemand die snel kan schakelen en uitdagingen niet uit de weg gaat

Wat ga je doen:
Als stagiair bij het evenementenbureau ben je een volwaardig lid van het team en we verwachten dan ook dat je graag de handen uit de mouwen steekt. Je gaat je bezig houden met de event marketing van onze evenementen!

Je ondersteunt de PR & Relatiemarketeer waardoor je met alle facetten van event- en relatiemarketing te maken krijgt. De ene dag werk je aan persberichten of een programmakrant, de dag erna aan de uitnodigingen of het ontwikkelen en uitzetten van een social media campagne. Uiteraard werk je ook mee tijdens de uitvoering van de evenementen, en zie je alles van papier tot leven komen.

Werkzaamheden en projecten die je kan verwachten:

 • Meedenken over onze communicatiestrategie;
 • Samen met onze collega’s en partners content ontwikkelen;
 • Verschillende communicatiekanalen onderhouden;
 • Aan de slag met eigen onderzoek of opdrachten voor je opleiding.

Wat vragen wij van jou:

 • Opleiding (hbo, 3e of 4e jaars) Marketing & Communicatie, Event Marketing of soortgelijke opleiding.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en schrift) is noodzakelijk voor deze functie. Duits en/of Frans is een pré;
 • Woonachtig in of om Deventer is een pré.

Wat bieden wij jou:

 • 38-urige werkweek;
 • Uitdagende stage met afwisseling en verantwoordelijkheid;
 • Een klein en informeel team van collega’s;
 • De kans om mee te werken aan landelijk bekende en iconische (buiten) evenementen die uniek zijn in Nederland.
 • Begeleiding en ondersteuning van collega’s en stagebegeleider
 • Stagevergoeding van € 200,- voor 38 uur

Solliciteren?
Spreekt bovenstaande functie jou aan? Stuur dan je motivatiebrief met cv via onderstaand formulier, of je stagecoördinator in. Startmomenten zijn idealiter januari en/of september voor de duur van 6 tot 10 maanden. Bij een start in januari behoort een verlengde stage tot en met de evenementen in juli en augustus tot de mogelijkheden.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.