Eigen Werk Theaterteam: Marketeer

Eigen Werk Theaterteam in Haarlem zoekt een Marketeer voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenEigen Werk Theaterteam (EWT) maakt al vanaf het oprichtingsjaar 2000 voorstellingen voor kinderen en volwassen publiek. Met een flinke dosis humor maakt EWT sociaal betrokken theater.

De makers brengen met veel inlevingsvermogen nieuw geschreven repertoire met muziek als vanzelfsprekende tweede taal. Vaak stevig van inhoud, maar licht van toon zonder de harde waarheid te schuwen. Bij EWT zijn de voorstellingen toegankelijk voor een publiek van jong tot oud.

Pieter Tiddens, artistiek leider en oprichter van EWT heeft in de afgelopen periode een team om zich heen gevormd. Hierdoor is een gezelschap ontstaan dat in staat is nog scherper eigen werk te maken. Voorstellingen die je aan het denken zetten en uitnodigen tot een gesprek, met thema’s waarin het mogelijk is om zelfs over de grootst mogelijke ellende te lachen.

EWT speelt steeds vaker op ongebruikelijke locaties. Wij brengen met onze voorstellingen en reislust theater naar het hart van de samenleving, naar plekken waar mensen niet vanzelfsprekend in aanraking komen met theater. Naast theaterzalen zoekt EWT naar nieuwe speelcircuits zoals instellingen in de zorg, gemeenten en bibliotheken.

Sinds 2017 spelen wij de zeer succesvolle voorstelling Lastige Ouders over het leven van een gezin waarin een kind met meervoudige beperking opgroeit, gebaseerd op het verhaal van theatermaker Marike van Weelden en haar gezin. In het voorjaar 2023 gaat deze voorstelling in reprise.

Op dit moment toeren wij met Het interactieve theaterprogramma Knap Lastig door het land. Knap Lastig is het vervolg op Lastige Ouders en bestaat twee onderdelen. We starten het programma met de documentaire Waar de helden zijn. Vervolgens ontmoeten de aanwezigen elkaar onder leiding van Pieter Tiddens. Daarnaast werken wij aan de voorstelling Sombere Kinderen een voorstelling over een gezin dat worstelt met de depressie van de puberdochter. De voorstelling gaat in het najaar 2021 in première.

In het voorjaar van 2023 organiseren wij op een drietal plaatsen in Nederland het Lastige Festival. Daar vertonen wij Lastige Ouders, Knap Lastig en presenteert Marike van Weelden haar boek.

In voorjaar 2023 spelen wij ook de reprise van LTTRS. Een voorstelling voor kleuters én hun ouders over hoe leuk lezen kan zijn en hoe moeilijk. In de hoop ook mensen te bereiken die horen tot de 2,7 miljoen die kampen met laaggeletterdheid.

Wij maken heel veel moois en zoeken per direct iemand die wil helpen om er meer bekendheid aan te geven.

Marketeer

aantal uur nader te bepalen 

Wij zoeken een

 • Zelfstandige persoonlijkheid die houdt van samenwerken.
 • Zelfstandig ondernemer die op projectbasis wil werken. Met langetermijn-samenwerking voor ogen.

Jij:

 • Kan goed overweg met verschillende sociale media
 • Komt met out-of-the-box ideeën
 • Hebt nieuwsgierigheid en leergierigheid naar ons werkveld.

Taakomschrijving:

 • Samen met creatieve team marketingstrategie bepalen
 • Versterken merk EWT
 • Opbouwen en onderhouden relatie met (wisselende) doelgroepen
 • Opbouwen en onderhouden contacten in pers en media
 • Bijhouden socialemediakanalen
 • Schrijven en opstellen, versturen nieuwsbrieven en persberichten
 • Vertaling de EWT visie, tone-of-voice en huisstijl naar verrassende, eigenzinnige en effectieve marketingcampagnes voor de verschillende doelgroepen
 • Bewaking van de huisstijl in samenwerking met de vormgever

Mail je motivatie en cv naar Pieter Tiddens, artistiek leider EWT creatief@eigenwerktheaterteam.nl. Ook voor vragen over deze vacature kan je Pieter mailen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.